Biografija o Daveu Grohlu i Foo Fightersima od sada i na hrvatskom

Promo članak
77

Omiljeni čovjek u rocku i živuća legenda, Dave Grohl, od sada ima biografiju i na hrvatskom jeziku. Riječ je o knjizi “Nirvana, Foo Fighters i druge (ne)zgode” u izdanju glazbene knjižare Rockmark.

Na 255 stranica, autor Martin James vodi nas na sam početak Grohlovog života, objašnjava straight edge scenu Washingtona D.C., rađanje grungea u Seattleu, te prati prve punk korake talentiranog bubnjara. Kronološki i nadasve detaljno, opširno je dokumentiran njegov put kroz sve bendove (od Screama preko Nirvane do Foo Fightersa) i projekte u kojima je bio angažiran (Probot, Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures…), ali istovremeno dobivamo i sliku pristupačnog radoholičara kojem je stvaranje glazbe puno više od posla.

Marljivost, trud, zalaganje, radna etika te vrijeme provedeno u studijima i na pozornicama osigurali su mu titulu “najradišnijeg čovjeka u svijetu rocka.

Muziku podržava

Dave Grohl je s Foo Fightersima pobijedio vječne usporedbe s Nirvanom, pronašao pravog sebe i naposljetku si osigurao mjesto u rock panteonu postavši živuća rock legenda koja danas vlada festivalima, osvaja Grammyje i prodaje albume u platinastoj nakladi. Biografija jedne od najutjecajnijih osoba modernog rocka oslanja se na razgovore s ključnim ljudima iz njegovog života, a donosi i fotografije iz svih opisanih razdoblja.

Nakon autobiografije pjevača Iron Maidena, Brucea Dickinsona, “Čemu služi ovaj gumb?” i biografije frontmana grupe Queen, “Freddie Mercury – život, smrt i nasljeđe“, biografija Davea Grohla treće je biografsko izdanje glazbene knjižare Rockmark te prva knjiga o Daveu Grohlu i Foo Fightersima prevedena na hrvatski jezik.

Foo Fightersi su koncertima u Puli, 18. i 19. lipnja, otvorili europsku turneju, a biografija Davea Grohla starim i novim fanovima pruža mogućnost da prouče životni put “najljubaznijeg čovjeka u rocku“ čiji status velike zvijezde nije došao preko noći i koji je još uvijek s obje noge čvrsto na zemlji.

Redovna cijena knjige “Dave Grohl – Biografija: Nirvana, Foo Fighters i druge (ne)zgode” iznosi 119 kuna.

Muziku podržava