Glazbenik Richard Swift preminuo je u 41. godini života, kako prenose svjetski mediji. Najpoznatiji je kao član The Black Keysa i The Shinsa koji je u dvadesetak godina karijere ostvario mnoštvo glazbenih suradnji. Bio je multi instrumentalist, producent, pjevač i tekstopisac.

Surađivao je s glazbenicima i bendovima poput Sharon Van Etten, Foxygena, Gustera, the Mynabirdsa i Damiena Jurada. Usto je osnovao vlastiti producentski studio u Oregonu.

Muziku podržava

Prošloga je mjeseca otkriveno da je Swift hospitaliziran zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja te je pokrenuta internet kampanja prikupljanja sredstava za njegov oporavak. Nažalost, glazbenik je izgubio borbu za život. Dan Auerbach, član The Black Keysa, potvrdio je vijest na Instagramu dirljivim oproštajem od kolege i prijatelja: “Svijet je danas izgubio jednog od najdarovitijih glazbenika koje poznajem. Sada je sa svojom mamom i sestrom. Nedostajat ćeš mi, prijatelju.”

Richard je započeo glazbenu karijeru pjevanjem u crkvenim zborovima u tinejdžerskim godinama. Na scenu se probijao svirajući kao pratnja bendovima Wilco i Cold War Kids. Bio je klavijaturist Shinsa od 2011. do 2016. godine, a s Black Keysima je svirao na turneji 2014., iste godine kada su Keysi nastupali na INmusicu. Producirao je pjesme brojnih izvođača, a 2016. godine izbacio album obrada s Damienom Juradom.

148 Shares
Muziku podržava