Intervjui su zeznuta stvar. Kao osoba koja postavlja pitanja moraš znati ‘piknuti’ gdje treba, ali opet zadržati svoje dostojanstvo i dostojanstvo osobe koju intervjuiraš.

Kao osoba koja odgovara na pitanja, cilj ti je da s odgovorima zainteresiraš čitatelja za samu priču, jer nitko od nas nema vremena čitati plahte teksta koje nisu interesantne.

Prije koji tjedan zaključili smo da je osoba koja to jako dobro zna Quincy Jones s urnebesnim intervjuima koje je dao za Vulture i za GQ u kojima je malo koga štedio te pokazao da je čovjek bez dlake na jeziku.

Muziku podržava

Michael Jackson je bio plagijator; The Beatles su bili grozni glazbenici; Prince je htio pregaziti Michaela Jacksona; Elvis Presley nije znao pjevati; sam Quincy je izlazio s Ivankom Trump – samo su neke od konstatacija koje smo izvukli iz ludih Quincyjevih intervjua.

Jones je sada putem Twittera objavio priopćenje u kojem se ispričao za svoje genijalne intervjue, na nagovor svojih šest kćerki koje su ga pozvale na mali razgovor po tom pitanju.

Ispričao se svima koje su njegove riječi uvrijedile i naročito prijateljima koji su još uvijek uz njega, kao i onima koji više nisu. “Nisam savršen čovjek i ne bojim se to priznati. Žao mi je i ne bojim se to reći“, zaključio je Jones u priopćenju.

Iako je izjavio kako je očigledno da za uvredljive izjave nema opravdanja, i sami smo zaključili iz ovoga da je tanka granica između iskrenosti i zlonamjernih komentara. Ipak, ono što je najbitnije, da kao javna osoba moraš biti primjer drugima, a Jones je sada to sam uočio te nadodao da kao 85-godišnjak i dalje uči na svojim pogreškama.

Iako su intervjui bili iznimno zabavni za čitati, Jones je ipak malo požalio zbog iskrenosti i dijeljenja legendarnih anegdota o raznim glazbenim legendama i glumcima. Vidjet ćemo do kada će se sam i primiriti po ovom pitanju.

0 Shares
Muziku podržava