Queensryche i Geoff Tate će se ‘obračunavati’ na sudu

1617

Zbog ‘kreativnih razlika’, prog-metal legende Queensryche prekinuli su suradnju sa svojim frontmenom Geoffom Tateom, a već prošli tjedan i objavili kako ga mijenja Todd La Torre.

No, Tate kaže kako razlog razilaženja nije istinit, te se ponašanje
benda pretvorilo u osobnu osvetu protiv njega i otkrio je priču o
događajima, koji su doveli do glasina o borbi s noževima.

Za Rolling Stone je izjavio: “Da bi imali kreativne razlike, trebaju postojati dvije ili više osoba koje nude kreativne ideje. To jednostavno nije bio slučaj. Queensryche je oduvijek bila moja ideja. Od 144 pjesama koliko je Queensryche objavio, ja sam napisao njih 116. Prezentiram ideje dečkima koji kažu: ‘Da, naravno, nama to dobro zvuči’.”

Muziku podržava

Inzistira kako ga Michael Wilton, Eddie Jackson, Scott Rockenfiels i Parker Lundgren ni u jednom trenutku nisu uvrijedili i podupirali su nedavne projekte benda, uključujući cabaret turneju i album “Dedicated to Chaos”.

Glasine su nastale ranije ove godine da je Tate posegnuo nožem na drugog člana benda u Brazilu, nakon što je čuo planove. Ali objašnjava: “Nož nije bio upleten. Imali smo sastanak prije koncerta i izravno sam ih pitao o glasinama koje sam čuo, kako me planiraju zamijeniti. Rekli su kako me ne planiraju zamijeniti, ali da su upravo otpustili našeg managera, pomoćnicu u uredu i tehničara za gitare, koji su, igrom slučaja, članovi moje obitelji.

Pitao sam ih zašto se to događa. Nisu mi mogli dati izravan odgovor ili bilo kakav odgovor, koji bi imao smisla. Izgledalo je kao osobna osveta protiv mene.

Otišli smo odraditi koncert. Spremao sam se na svom mjestu i Scott me pogledao, zlobno se nasmijao i rekao: ‘Upravo smo otpustili tvoju cijelu obitelj – ti si sljedeći’. Jednostavno sam puknuo. Pokušao sam ga udariti. Na putu sam uspio gurnuti Wiltona i zaista, to je bilo to.”

Tate se trenutno priprema za pravnu borbu protiv bivših kolega iz benda. Tvrdi da nemaju pravo dati mu otkaz i nastaviti pod imenom Queensryche i upozorava: “Trenutno se vodi parnica i vjerojatno će biti gadno.”

Vjeruje kako je motiv bivših kolega bio iz čistog financijskog razloga, objašnjavajući: “Vlasnik sam 25% udjela firme. Mislim da je to samo posao – izbaciti me i podijeliti 25%, zaposliti nekog mladog momka koji će raditi za tjednu naknadu kako bi zaradio. Jednostavno je smiješno.

Nisam ljut. Više sam povrijeđen. Ovo je bio moj životni posao. Dopustiti im ovo što rade i da me izbace? Nisam shvaćao da su takvi ljudi. Šokantno mi je.”

Pjevač upozorava obožavatelje Queensrychea kako možda neće dobiti ono za što su platili, ako nova postava pokuša svirati pod imenom. “Oduvijek sam se trudio raditi različite stvari na koncertima, trudeći se učiniti ih zanimljivim i jedinstvenim i različitim, umjesto da samo pet osoba stoji i svira pjesme.

Pokušao sam stvoriti kazališno ozračje za prezentaciju i mislim da ljudi to vole. Bez mene, to se neće dogoditi- garantiram vam.”

Tako će priča o jednom velikom bendu, nesumnjivo je, svoj epilog dobiti na sudu.

Muziku podržava