Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe ili umjetnosti, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Shark Island – Hard Place, 13.9.

Američki hard rock bend Shark Island koji je ’80-ih žario i palio po Sunset Stripu u vrijeme najveće popularnosti hard rocka u Los Angelesu ponovno stiže u Hard Place, danas, 13.9. Predvođeni Richardom Blackom, originalnim pjevačem i autorom većine njihovih hitova Shark Island će nas svojom sjajnom svirkom podsjetiti na slavne dane kada je Axl Rose dolazio na njihove svirke i učio od Richarda. 2007. su se vratili na scenu s albumom “Gathering of the Faithful” i nastavili davno započetu karijeru. Upad na koncert je besplatan!

2Lvmen, Tomáš Palucha, Emphasis – Močvara, 13.9.

Ovog četvrtka imate priliku čuti dva kvalitetna češka benda i jedan domaći, svaki s predznakom posta. Lvmen je u doom/sludge/postmetal krugovima dobro znan kao jedan od pionira žanra, dok će vas Tomaš Palucha utopiti u ambijentalnom post rocku. Čakovečki Emphasis nastavlja u ambijentalnom metal i postrock điru. Ulaznice nabavite na ulazu u klub.

3Kurve – KSET, 14.9.

Kurve su “uštimana vanserijska mašinerija koja inspiraciju vuče iz svega onoga što je prljavo u rocku, a čisto u punku”. U KSET dolaze promovirati novi EP “Na obali sreće” i svoje prvo vinilno izdanje. Pridružit će im se ‘iskusnjare’ Socijalna služba kako bi navukli mladež na svoju “ravno-u-facu-šakom-u-zrak pankčinu”.

4Leprous + Agent Fresco – Močvara, 14.9.

Norveški metalci Leprous su na svjetskoj turneji i svraćaju u Močvaru ovoga petka promovirati svoj novi album “Malina“. Pridružit će im se jednako jaki islandski Agent Fresco sa svojom mješavinom popa i math rocka.

5Massimo – Šalata, 14.9.

Massimo priprema pravi spektakl na najboljoj otvorenoj pozornici zagreba, Šalati. Nakon 20 ljetnih koncerata vraća se u Zagreb, a posebne gošće večeri bit će Elis Lovrić i Nina Romić koje će vas omađijati i večer učiniti pravom glazbenom poslasticom.

Kupi ulaznice: Eventim

6Urban Fest Osijek – Osijek, 14.-15.9.

Ove se godine UFO instalira na lijevu obalu Drave gdje će kroz dva dana pokazati kako ljeto i festivali i dalje rokaju na istoku. Nastupaju slavonske snage svih žanrova, od Krankšvestera do Svemirka, ali i Vojko, TBF, Sara Renar… nakon čega slijedi after do zore.

Kupi ulaznice: Entrio

7Tragedy – Močvara, 17.9.

Stara znana lica američkog hardcore punka dolaze u  Močvaru 17.9., sedamnaest godina nakon prvog nastupa na istom mjestu. U 23 godine postojanja objavili su više albuma koji su postali klasici žanra, a ovo je prilika da saznate kako zvuče uživo. Uz Tragedy nastupaju Ponor, Pakt i Petnaesti Čeh.

8Reunited: festival hip hop kulture – AKC Attack, 18.-22.9.

Pridružite se velikoj četverodnevnoj fešti hip hop kulture u Attacku i podržite scenu. Očekuje vas hrpa sadržaja počevši od radionica (DJ, grafiti, breakdance), sve do edukativnih filmova i, naravno, svirki i battlova. Detalje o programu nađi na Facebooku.

9Bebe Na Vole – Vintage Industrial Bar, 20.9.

Najdublji zagrebački bluzer današnjice vraća se u Vintage kako bi vas osvojio svojim one-man-bandom od kojeg se koža ježi. Dolazi promovirati nedavno objavljeni album “Hate Is A Wonderful Thing“, a sudeći po svemu što je radio dosada, čeka nas prava poslastica.

15 Shares