Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe ili umjetnosti, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Neno Belan & Fiumens – Tvornica, 21.9.

Neno Belan i Fiumensi otvorit će sezonu u renoviranoj Tvornici ovog petka uz najveće hitove Đavola. Belanov bend koji je prašio osamdesetih jedan je od najvećih hrvatskih rock bendova. Na koncertu će im se pridružiti makarski bend Rezerve.

Kupi ulaznice: Entrio

2Zagreb Tribes: biggest underground gathering – Jankomirska šuma, 21.9.

Jankomirsku šumu će preplaviti eksplozija boja i zvukova na najvećem okupljalištu underground glazbe. Na četiri floora vrte se dub, techno, psytrance i live nastupi punk bendova, bit će ponešto za svakoga stoga ovog petka put pod noge i ravno na najveći party sezone.

3Let3 – Tvornica kulture, 22.9.

Šest godina nakon posljednjeg samostalnog nastupa u Zagrebu, Let3 se vraća u najveću zagrebačku koncertnu dvoranu, a ne sumnjamo da će je ispuniti u potpunosti. Brkati će momci svirati presjek dugogodišnje karijere, a dobar provod je zagarantiran.

Kupi ulaznice: Entrio

4Dječaci – Sax, 22.9.

Vojko, Ivo Sivo i Zoni održat će posljednji koncert u Saxu ove subote. Posljednji ispraćaj Dječaka uz hitove od “Krek kuće” do “Lovrinca” održat će se u intimnijem okružju, pred 300 ljudi na već rasprodanom koncertu.

5Mostar Sevdah Reunion – Boogaloo, 22.9.

Prvi izvozni sevdah proizvod Bosne i Hercegovine, Mostar Sevdah Reunion vraća se u Zagreb ovu subotu. “Most balkanskog bluza” predstavlja nam dvoje novih pjevača, Sretu i Antoniju Batinić koji će biti dodatno osvježenje u večeri glazbe za dušu.

6Velika rock eksplozija #11, Zagreb, 25. – 28.9.

Na 11. Velikoj rock eksploziji nastupit će osam izvođača na četiri zagrebačke lokacije. Rockmark, Tvornica kulture i Vinyl ugostit će Sebastiana Doea, Matta Shafta i druge, a Pločnik će ovog četvrtka biti rezerviran za elektronsku glazbu. Osim toga, Lili Gee u petak ima dva koncerta: jedan na Radio Studentu, a večer u Vinylu. Ulaz je besplatan za sve sadržaje.

7Damien Rice – Kino Šiška, 26.9.

Damien Rice donosi svoje prekrasne melankolične pjesme u ljubljansku Kino Šišku. Ovaj irski glazbenik je sve samo ne otrcan, a ovo će biti njegov prvi nastup u Sloveniji i idealna prilika za hrvatske fanove koji su uspjeli ubosti kartu za rasprodani koncert.

8Marin Ivanović Stoka: Stara škola kreka – Vintage, 26.9.

U srijedu imate priliku pogledati one man show, brutalni kazališni komad u kojem Marin Ivanović Stoka iznosi svoju osobnu priču i godine borbe s narkoticima. Dođite u Vintage i naučite od Stoke o poniznosti, oprostu i ustrajnosti.

9Abyss: Spectral Voice & Morbid Creation – AKC Medika, 27.9.

Spori truli death/doom kao iz groba. Duboki vokali, dugačke pjesme i sirov zvuk najbolje opisuju američki Spectral Voice, a njihov death metal bit će dopunjen slovenskim snagama Morbid Creation koji za sebe kažu da sviraju narodno zabavni death metal.

10 Shares