To je doba kada ti prijatelji šalju fotke sa Schladminga, poznati se fotkaju na Nassfeldu, a mi smrtnici više ne možemo ni ugrabiti utjehu u kobasicama i kuhanom vinu jer više nema kućica, a k tome je još i zatišje koncertne sezone. Iako početak godine nije prepun koncerata, na našu sreću može se naći pokoji event koji će nam uljepšati hladne dane. Kao i svakog četvrtka, tako i ovog redakcija Muzike.hr ima prijedloge, koji će ti, bar malo, uljepšati život.

Kako bismo ti olakšali, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ovo su događanja koja bi bilo zgodno popratiti:

1Stray Dogg – Sax, 9.1.

U Sax dolazi beogradski indie rock bend kojeg su Zagrepčani s užitkom gledali i u Tvornici, u Vintageu… Stray Dogg predstavit će u Saxu pjesme s posljednjeg albuma “Look At The Moon”, kao i ostale pjesme koje su nastale u posljednjih, gotovo, deset godina. Više o koncertu doznaj na FB eventu.

 

2Silente – Vintage, 9.1.

Najmlađi bend koji je rasprodao Dom Sportova Silente dolazi u Vintage. Publici su najpoznatiji po prvom singlu “Terca na tišinu” te po albumu “Lovac na čudesa” iz 2013. godine. Dvije godine kasnije objavljuju album “Neće rijeka zrakom teći”, a svoj treći album “Malo magle” izbacili su prošče godine. Više o eventu doznaj putem linka. Do ulaznica možeš putem Entria.

3Bird on a Wire: Leonard Cohen – Dokukino Kic, 10.1.

U slučaju da još nisi pogledao “Bird on Wire: Leonard Cohen” iz 1974., pruža ti se prilika u Dokukinu Kic. Riječ je o dokumentarcu koji prati Leonarda Cohena tijekom turneje u proljeće 1972. godine, koju starta u Dublinu, a završava u Jeruzalemu. Film donosi autentične trenutke s putovanja, iza pozornice i tijekom samih nastupa, a autor filma je britanski redatelj glazbenih dokumentaraca Tony Palmer, poznat po suradnji s Jimijem Hendrixom, The Beatesima, Frankom Zappom i drugima. Ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka projekcije, koja počinje u 21:30.

 

4Sara Renar – Melin, 11.1.

Sara Renar trebala je u Melinu koncert održati 4.1., no koncert je na kraju odgođen za subotu, 11. siječanj. Sara iza sebe ima albume “Djeca”, EP “Jesen”, “Tišina” te live album “Gdje povlačiš crtu”, a u Melinu će publici predstaviti i pokoju novu pjesmu. Ulaznice za koncert po cijeni od 40kn mogu se kupiti na vratima na dan koncerta. Više doznaj na FB eventu.

 

5Šajeta – Sax, 11.1.

U Saxu se sprema party za ekipu u orkestraciji, zna se koga, Šajete. Trosatni nastup bit će na veselje svih onih koji su objeručke dočekali reinkarnaciju Šajete, Alena Vitasovića i drugih “dobrih trash” imena s glazbene scene devedesetih. Više o eventu doznaj putem linka.

 

6Goran Trajkoski i Phantasmagoria – Tvornica kulture, 14.1.

Makedonski glazbenik Goran Trajkovski u svojoj je dugogodišnjoj karijeri bio član ili osnivač bendova Padot na Vizantija, Mizar, Anastasija i drugih. Osim Trajkovskog, nastupit će i zagrebačka dark rock grupa Phantasmagoria, kao specijalan gost. Više o koncertu doznaj putem FB eventa. Do ulaznica možeš putem Entria.

7Sinead O’Connor – Tvornica kulture, 15.1.

Sinead O’Connor po prvi put dolazi u Zagreb. Ovo će joj biti drugi koncert u Hrvatskoj, nakon što je 2009. održala koncert u Puli. Poznata irska kantautorica slave se domogla već debitantskim albumom “The Lion and the Cobra” krajem osamdesetih. Ipak, najpoznatija je po pjesmi iz 1990. “Nothing Compares 2 U”, hit koji je aranžman Princeove pjesme. Više o koncertu doznaj na FB eventu. Ulaznice možeš kupiti putem Eventima.