Premijera: Jall Aux Yeux, Saša Antić iz TBF-a i migranti otpjevali “migrantsku himnu”

4533

Bihaćki bend Jall Aux Yeux je u pjesmi “Adieu” okupio vrlo šaroliko društvo. Bišćani zajedno s Mirzahom iz Toulona, Sašom Antićem (TBF) iz Splita i migrantima koji se trenutno nalaze u Bihaću sviraju i pjevaju “migrantsku internacionalu”.

Pjesma je to koja se pored univerzalne poruke o odlasku (uglazbljena je “Adieu” francuskog pjesnika Alfreda de Musseta) dotiče i prisutne migrantske krize. Saša Antić je zbog cjelokupne situacije oko migranata i paranoje koja se počela širiti odlučio dati ljudski glas jednom od njih (“…Pa čovječe nisam ja tamo neki tat, ko da ću ne daj Bože krast il djecu klat, pa nisam ja zvijer, od zvjeri bježim da preživim i samo tražim mir”).

Pjesmu su snimali na više lokacija, a miks i mastering je napravio Nemdžad Alić (Studio Amadeus Bihać). Za spot su korišteni kadrovi migranata iz Bihaća i Velike Kladuše koje je ustupio kamerman Džemal Ćatić, dok je za montažu bio zadužen Elvir Hadžić.

Jall Aux Yeux radi na novom materijalu koji će se naći na drugom albumu, a pjesma “Adieu” je jedna od njih. Uživajte u internacionalnoj suradnji i pružite ruku ljudima kojima treba pomoć.

1.1K Shares
Muziku podržava