Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2019. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjednici prošlotjednog glasanja su Analiza umA s pjesmom “Narodna“. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Zdenka Kovačiček feat. Remi – “Pozitivan primjerak”

Stigao je spot za pjesmu “Pozitivan primjerak” u kojem Zdenka i Remi okružene fotografijama moćnih žena koje su mijenjale povijest pjevaju o ženskoj snazi, samopoštovanju i samouvjerenošću. U spotu gledamo žene iz dvije različite generacije koje dijele mišljenje o viđenju odnosa između muškarca i žene. Scenografija u video spotu pripada dijelu kazališne predstave Branka Brezoveca “Posljednja noć”. Video je režirao Marko Milovac, a tekst su udruženim snagama potpisale Mirela Remi Priselac i Danijela Borovnjak.

2. Massimo – “Znam”

Massimo i radijska i televizijska voditeljica Tatjana Jurić uskočili su u uloge života. On, u bondovskom stilu, opasni tajni agent, a ona lijepa kradljivica dijamanta. Radnja je to novog spota za pjesmu “Znam” za koju glazbu i tekst potpisuje Predrag Martinjak, a režije spota ovoga puta uhvatio se Radislav Jovanov- Gonzo.

3. Cura i Dečko – “Woodstock”

Svestrani duo Cura i dečko su Vanesa Petrac i Ivan Marojević, glazbeni umjetnici koji od 2016. godine djeluju pod ovim imenom. Pjesma je to koja govori o osjećajima koji te prate kada si na omiljenom festivalu, užitak u sreći i slobodi ljeta i svih prijatelja koje je jugo dopuhalo u tvom smjeru, dok nas spot vodi kroz mladenačko šarenilo i entuzijazam. Spot je snimio Hrvoje Zalukar, a montirao ga Willem Villi Miličević.

4. Mirna – “Opusti se”

Mirna ovoga puta predstavlja lyric video za novi singl koji će biti objavljen na njenom albumu prvijencu koji izlazi najesen. “Ljudi nam često govore da se opustimo, a vrijeme u kojem živimo ne može se baš nazvati opuštajućim. Kako taj savjet može biti kontraproduktivan, ova pjesma je ironična. Pjesmu sam krenula pisati samoj sebi, ali mislim da bi se mnogi mogli pronaći u njoj.”

5. Detour – “Ima i nema”

“Ima i nema” šesti je singl Detoura s aktualnog, Porinom nagrađenog četvrtog studijskog albuma, “Tourdetour”. Autor Nenad Borgudan kaže kako se radi o ljubavnoj pjesmi u tri slike koja kroz pitanje čega ima i čega nema priča priču o odnosu dvoje ljudi. Pjesma nam donosi zvučnu sliku vrlo opuštajućeg, ljetnog ugođaja, koju autor preporučuje kao idealan soundtrack za na more, putovanje prema jugu, odmor u hladovini čempresa ili u suton uz more.

6. Turisti – “Samo ljubav”

Riječki Turisti na svome glazbenom putovanju s novim su singlom “Samo ljubav” stigli negdje do američkog juga, u doba kad se u Memphisu i Nashvilleu rađao rock’n’roll. Ova pjesma sjajna je posveta tome dobu, potentna pop-rock skladba s fino umiješanim natruhama countryja i rockabillyja, ali s dovoljno suvremenih elemenata da se izbjegne zamka trendy retro pristupa.

7. 100 Baltazara feat. Alejuandro Buendija – “Kruška”

“Kruška” je suradnja 100 Baltazara sa Sašom Antićem, točnije njegovim alter egom, Alejuandrom Buendijom. 100 Baltazara je bend nastao na metafori poznatog crtanog filma, zamišljen kao suradnja niza glazbenika od kojih svaki daje specifičan pečat zvuku kojeg stvara osnovica benda, dvoje glazbenih kreativaca Ante Puljiz i Saša Antić.

8. Jall Aux Yeux – “Ici ou La”

Jall Aux Yeux iz Bihaća predstavljaju live verziju pjesme “Ici Ou La” koja se smjestila na njihovom prvom albumu “Salutations du fond du monde”, a plod je suradnje s Almom Abdagić iz Sarajeva. Sve je popraćeno video materijalom koji je nastao tijekom nastupa za frankofonske dane u Splitu, Osijeku, Rijeci i Zagrebu. Bend ovom prilikom predstavlja i novog pjevača, bihaćkog Francuza, Mirzaha Piralića iz Toulona koji im se pridružio u siječnju ove godine te polako najavljuju i izlazak drugog albuma.

9. Zvonimir Varga – “Gradu ispod Sljemena”

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga koji je na sceni 10 godina predstavlja “Gradu ispod Sljemena”, drugi singl koji je objavio ove godine. Ovom prilikom s nostalgijom se prisjeća svojih mladenačkih dana i druženja s dragim prijateljima, koje je i ugostio u spotu, a uz koje je proživio najljepše dane adolescencije te je ujedno izrazio svoju vječnu ljubav prema Zagrebu. Varga potpisuje glazbu i tekst pjesme, a aranžman i produkciju Jere Šešelja.