Premijera: Amira Medunjanin uz “Oj Meglica” slavi 15 godina karijere

2438

Cijenjena sarajevska umjetnica Amira Medunjanin ove godine ima mnogo razloga za slavlje. Obilježava 15 godina uspješne glazbene karijere, dok će krajem srpnja sam jubilej proslaviti objavljivanjem studijskog albuma “Ascending” koji predstavlja retrospektivu cjelokupnog glazbenog opusa i postavlja nove smjernice za budućnost.

S nadolazećeg izdanja sada predstavlja pjesmu “Oj Meglica” za koju je zanimljivo naglasiti da je na međimurskom dijalektu. U pitanju je suradnja s Vladimirom Kočišem koji je pjesmu napisao upravo za Amiru.

“Iskreno, nisam željela objavljivati suhoparnu kompilaciju pjesama s prethodnih albuma. Ne uklapa se u priču o nama samima. Iako se radi o rekapitulaciji mog dosadašnjeg glazbenog života, pored već objavljenih pjesama koje su snimljene u novim aranžmanima, na albumu se nalazi nekoliko pjesama koje sam izvodila na koncertima, a nikada nisam imala priliku snimiti, i par novih kompozicija koje su našle mjesto u ovom konceptu.” – ovim riječima Amira opisuje “Ascending”.

Muziku podržava

Nekoliko dana nakon izlaska albuma, Amiru čeka još jedan veliki događaj kojim će obilježiti 15 godina u glazbi – veliki koncert nazvan “Amira Medunjanin and TrondheimSolistene” koji će se održati 3. kolovoza u pulskoj Areni gdje Amira nastupa premijerno.

U proteklom periodu, objavila je pet studijskih albuma i održala na stotine koncerata širom svijeta. Amirino glazbeno putovanje je posve neobično – napustila je siguran posao, kako bi se u potpunosti posvetila promoviranju tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine i regije, a njena opredijeljenost i ustrajnost utjecala je na mnoge mlade glazbenike koji su slijedili njen primjer.

1.7K Shares
Muziku podržava