Festival hacks level pro: Kako unijeti cugu na festival

775

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o osam tipova ljudi na svakom festivalu. Prvi primjerak je bio raskalašeni tip koji visi pred festivalskim prostorom ili u samom kampu s hektrolitrima cuge.

Upravo bi taj prvi tip mogao nešto naučiti od čovjeka koji je došao do genijalne i inspirativne ideje kako prokrijumčariti alkohol u festivalski prostor. Ne, ne potičemo vas na išta, ali ovakav trud zaista vrijedi spomenuti, jer ipak stigneš istovremeno uživati u omiljenim bendovima.

Muziku podržava

Konkretno, Alex Diamond uspio je ‘preveslati’ strogu festivalsku politiku kojom se zabranjuje unošenje cuge na festivalsko tlo i tako je njegova objava u kratkom periodu postala viralna. Naime, Alex je tri tjedna prije početka njujorškog Electric Zoo festivala odlučio zakopati plastičnu bocu punu votke omotanu u plastičnu vrećicu.

“Planiranje pokapanja bilo je jednostavno”, napisao je na svojoj stranici Festival Pro Tips. “Koristili smo Google maps i označili naše mjesto na GPS-u kako bismo znali gdje se nalazi. Onda smo čekali.”

Iako je prvotni plan bio naizgled jednostavan, Alex je priznao kako su naletjeli na male probleme kad su ušli na festival, no uz tehnologiju uspjeli su pronaći bocu i iskopati je nakon što su se našli unutar Electric Zoo festivala.

Osim toga, planira objaviti knjigu s festivalskim trikovima i savjetima koje je prikupio i naučio, a o svojem iskustvu kaže: “Posjećujem festivale posljednjih pet godina, u prosjeku 50 nastupa i 10 festivala godišnje. Sada je moj red da s javnosti podijelim svoje znanje kako bi doživjeli nevjerojatno festivalsko iskustvo”.

Nas samo zanima kako je uspio prošvercati lopatu? Nekakav rekvizit mu je na kraju krajeva ipak trebao za iskopavanje.

Muziku podržava
Stisni