Odlične reakcije iz Amerike na početak turneje DM-a

1546

Početkom mjeseca studenog započela je velika svjetska koncertna turneja Depeche Mode – “Touring The Angel“. Uz promoviranje novog albuma “Playing The Angel” obljetnički karakter turneji daje 25 godina trajanja DM-a. Prvi su koncerti održani u SAD-u, dok se slijedeće godine cijela produkcija seli u Europu.

Većina koncerata s turneje dobrim je dijelom rasprodana, a svi ste već upoznati da nam Gore, Gahan i Fletcher 22. ožujka ponovno dolaze u goste, u zagrebački Dom sportova.

Prenosimo citate iz pojedinih američkim medija o nastupima grupe, koje smo dobili od organizatora koncerta – Dop Produkcija i United:
“… njihov koncert dokazuje kako ih je četvrt stoljeća učinilo samo jačim, a ne starijim…” (Dallas Morning News)
“…bend proširen bubnjarem i drugim klavijaturistom svira “Behind The Wheel” pumpajućeg ritma, prolazi kroz religiozne teme “Personal Jesus”, novu stvar “John The Revelator” … i dok je Gahan zavodljivi vampir, Martin Gorea je crni anđeo smoljenog srca koji uz back vokale pjesva svoj trademark, ljubavnu pjesmu “Somebody”…” (Desert News)
“…Gore & Co. su iskreni po pitanjima otuđenja i spospbni su ujediniti sve generacije slušatelja da njihova osama istovremeno izgleda ‘srceslamajuće’ i nevjerojatno privlačno…”
(St.Petersbourg Times)
“…nakon dva iscrpljujuća sata, dva bisa i 21 pjesme, Depeche Mode još uvijek su sposobni cijelu arenu natjerati na vrištanje sve dok se svjetla ne upale. Bila je to glazba, inspiracija, erotičnost za mase. I bilo je čudesno…” (Daily Texan)
“…pionirski sytnh bend iz ’80-ih kreirao je i rekreirao seksualnu energiju, pulsirajuće pop pjesme, bijesne elektroničke ode koje su više od 12 000 ljudi sludila nekoliko puta tijekom koncerta. Nostalgija je u drugom planu, dok je primat njihova nastupa esencijalni rock. Široka, satelitskim svjetlima osvijetljena pozornica blještala je oko glavnih tema večeri: Sexa, Boli, Anđela, Ljubavi i Zadovoljstva…” (San Antonio Express News)

Za zagrebački koncert je rasprodan prvi kontigent od 2 000 ulaznica za koncert, a pretprodaja ostatka ulaznica za koncert po univerzalnoj cijeni od 360 kuna u Hrvatskoj obavlja se u glazbenim shopovima:
Dallas Music Shop: Zagreb, Pula, Rijeka i Split
Link Music Shop: Rovinj
Dancing Bear: Zagreb, Varaždin, Split
Aquarius CD Shop: Zagreb, Poreč, Rijeka, Šibenik
Integral: Zagreb
CD Shop Glazba: Osijek

Muziku podržava