Od tragičnog samoubojstva Kurta Cobaina prošlo je više od 24 godine. Članovi Nirvane ne sviraju zajedno, osim u ovakvim rijetkim trenucima (op.a. 2014. su svirali zajedno na after partyiju ulaza u R’n’R Hall of Fame), ovaj reunion nam je završio na radaru.

Tijekom jučerašnjeg koncerta Foo Fightersa u Seattleu kojima je predgrupa bio Kristov novi bend Giants in the Trees o kojem smo već pisali prošle godine, tri nekadašnja člana Nirvane odsvirali su manje poznatu “Molly’s Lips” s Nirvaninog kompilacijskog albuma “Incesticide”, inače obradu benda The Vaselines. Na službenom Twitteru Nirvane osvanula je fotografija na kojoj se nalaze nekadašnji bubnjar Dave Grohl, basist Krist Novoselic i gitarist koji ih je pratio na turnejama Pat Smear.

Muziku podržava

Nedugo zatim, na YouTubeu su se pojavile i snimke izvedbe koja, s obzirom da je dečki nisu svirali zajedno već 24 godine, zvuči iznenađujuće dobro.

Mnogi su već počeli zazivati turneju i svojevrsni reunion Nirvane, no sva trojica su takve prijedloge srezali u startu već nekoliko puta. Naime, smatraju da je Kurt bio alfa i omega Nirvane, te da je s njegovom smrti Nirvana zauvijek prestala postojati. Što ti misliš o tome? Baci svoj glas na dnu članka.

Kurt Cobain: Posljednji dani kralja grungea

Kurt Cobain nas je odlučio napustiti prije točno 24 godine 💔 Njegove posljednje trenutke obilježio je koncert u Ljubljani na kojem si možda i bio – ako jesi, podijeli s nama sjećanja u komentaru!

Objavljuje Muzika.hr u Srijeda, 4. travnja 2018.

457 Shares
Muziku podržava