Tihomir Pop Asanović u Vintageu sprema prvi cjelovečernji susret s našom publikom

  495

  Vrhunski jazz rock i fusion glazbenik, Tihomir Pop Asanović, nakon više od 40 godina stanke najavio je koncertni povratak, odnosno prvi cjelovečernji susret s hrvatskom publikom.

  Susret je zakazan za 10. svibnja u zagrebačkom Vintage Industrialu, kada će jedan od najboljih europskih orguljaša i pionir jazz fusiona ovih prostora nastupiti uz vokalisticu Sabrinu Hebiri i prateći bend Prijatelji. Dugoočekivanom prvom cjelovečernjem koncertu u Hrvatskoj prethodilo je novo studijsko izdanje “Povratak prvoj ljubavi/Return to the First Love” koje je u svega dva mjeseca od izlaska osvojilo kritiku i zaljubljenike takve žanrovske simbioze.

  Muziku podržava

  Starim hitovima i novim povratničkim pjesmama u svom prepoznatljivom aranžmanu, Asanović uz bend i goste iznenađenja priprema večer prožetu novim, inspirativnim viđenjem jazz rocka i funka uz nezaobilazan povratak u prošlost koja je uvijek bila ispred vremena.

  Asanović je tijekom karijere objavio dva briljantna albuma, “Majko zemljo” (1974.) i “Pop” (1976.), čija su nedavna reizdanja premašila sva očekivanja. Osim toga, poznat je i po djelovanju u B.P. Conventionu Boška Petrovića, u grupi September i Time s kojima je snimao kultni album “Dnevnik jedne ljubavi” Josipe Lisac, često je i kao prateći ili session glazbenik davao svoj doprinos te bio jedan od ključnih figura rock scene bivše države.

  Svakako vrijedi istaknuti kako je upravo iz Asanovićeve pjesme “Ostavi trag” iskorišten sample koji je Kendrick Lamar koristio u pjesmi “Duckworth” s Grammyjem nagrađivanog albuma “DAMN.” iz 2017.

  Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti u Vintageu i Dirty Old Shopu po cijeni od 120kn, a na dan koncerta 140kn.

  Muziku podržava