Pussy Riot dolaze u Zagreb u sklopu Human Rights Film Festivala

  759

  Grupa Pussy Riot upravo je potvrđena za gostovanje u sklopu ovogodišnjeg Human Rights Film Festivala. Datum je 3.12. ove godine, a lokacija zagrebačko Kino Tuškanac.

  Članovi grupe Pussy Riot izvest će svjetsku premijeru svog performansa “Riot Days” u potpuno novom aranžmanu i s novom postavom. Maskirani i obavijeni velom tajne gostovat će u Zagrebu te time omogućiti svima zainteresiranima da posvjedoče njihovom energičnom nastupu.

  Muziku podržava

  Pussy Riot svojim performansima i raznim neustrašivim činovima (poput onog s istrčavanjem na teren za vrijeme finalne utakmice svjetskog nogometnog prvenstva) pokušavaju skrenuti pažnju na represivnost Putinovog režima zbog čega su njihovi članovi i članice često hapšeni, premlaćivani pa čak i javno bičevani od strane Kozačke garde u Sočiju tijekom Olimpijskih igara. Svojim prepoznatljivim vizualnim identitetom Pussy Riot su već davno nadišli granice getoiziranog kruga umjetničkih performera te postali dio pop kulture gostujući u popularnim TV serijama poput “House of Cards” ili na koncertima megazvijezda poput Madonne, dok ih povjesničari umjetnosti već sada stavljaju u najviši rang aktivističke umjetnosti.

  Ulaznice u prodaju kreću u srijedu, 21. studenog u 11 sati putem sustava Entrio (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark). Dio prihoda od ulaznica ide za Zakladu Solidarna u fond za ad hoc inicijative za promociju i zaštitu reproduktivnih prava žena.

  121 Shares
  Muziku podržava