Michael Kiwanuka stiže u Šibenik na Tvrđavu sv. Mihovila

  2936

  Iznimno talentirani i uspješni mladi britanski kantautor, Michael Kiwanuka, nastupit će 10. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku.

  Britanskog džentlmena ugandskog porijekla domaća publika imala je prilike upoznati na INmusic festivalu 2017. gdje je briljirao i oduševio sve prisutne svojim osebujnim zvukom koji kombinira elemente soula s indie i folk rockom. Kiwanuku i njegovu glazbu često uspoređuju s glazbenim divovima kao što su Curtis Mayfield, Van Morrison, Marvin Gaye i u neku ruku s Floydima.

  Muziku podržava

  O popularnosti njegovih pjesama svjedoči činjenica da su pjesme s njegovog drugog albuma “Love&Hate” pronašle mjesto u najpopularnijim serijama današnjice. Tako je briljantni singl “Cold Little Heart” bio uvodna tema za seriju “Big Little Lies”, a hitovi poput “Black Man in a White World” prisutni su i u drugim popularnim serijama poput “The Get Down”, “Lovesick”, “Dear White People” i “Suits”.

  Za Michaela Kiwanuku govorilo se još 2012. godine kako je “nova nada rođena” nakon što je objavio debitantski album “Home Again“.  U kratkom periodu postao je mega popularan – njegove pjesme brzo “uđu” u uho, a svi izbačeni singlovi postali su pjesme kojima s oduševljenjem zapamtiš melodiju i ritam.

  Njegova prva ljubav uz jazz bio je i rock, najviše od svega slušao je bendove Nirvanu i Radiohead, zbog kojih se i uhvatio gitare. Život ga je odnio na studij jazza, na Kraljevskoj akademiji glazbe i pop glazbe, gdje je u kratkom periodu u konačnici potpisao ugovor s izdavačkom kućom “Communion”, pod kojom je objavio dva EP-a “Tell Me a Tale” i “I’m Getting Ready“, nakon kojih je uslijedila turneja s Adele. U 2012. godini proglašen je pobjednikom na BBC-evim nagradama “Sound of 2012”.

  Kiwanuka Tvrđava

  “Kiwanuka na najljepšu pozornicu Jadrana dolazi nakon nastupa na prestižnom britanskom glazbenom festivalu Glastonbury. U jednom od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj uživat će samo 1077 sretnika koji ulaznice nabave na vrijeme“ – poručuju organizatori iz Tvrđave kulture Šibenik.

  Ulaznice su u pretprodaji od 17. travnja, po cijeni od 240 kuna, na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava (blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, u City Point-u) te online u sustavima Eventim (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) i Croatia Tickets.

  Od 15. svibnja cijena ulaznice bit će 270 kn. Za ovaj koncert članovi Kluba prijatelja ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznica – vlasnici individualnih članskih iskaznica na jednu, a obiteljskih na dvije ulaznice, isključivo u City Pointu. Na istom mjestu vlasnici Addiko Bank kartica ostvaruju 5% popusta pri kupnji ulaznice.

  475 Shares
  Muziku podržava