Bliži se Indirekt u Beogradu – Detour otvara peto festivalsko izdanje

  472

  Indirekt Showcase Festival održava se po peti put u Beogradu kao prvi Showcase festival u Srbiji. Festival će se na više lokacija u Beogradu održati od 2. do 4. listopada. Tako nas koncerti očekuju u Domu Omladine, klubovima Elektropionir, Knap i Sprat, dok će se specijalni DJ program odvijati u Yugovinilu.

  Ime koju otvara ovogodišnji Indirekt u klubu Elektropionir je naš sastav Detour, koji će 2. listopada održati prvi solo koncert u Beogradu uz promociju novog albuma “Tourdetour”. Detourovci na Indirekt stižu nakon najvećeg koncerta u karijeri održanog u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu prošle godine.

  Muziku podržava

  Nastupit će zajedno sa švedskim indie pop sastavom Tiny Fighter. Ako ste fanovi Ingrid Michaelson, Sheryl Crow, Veruca Salt, The Delgados, Mitski, Everything But The Girl i Rilo Kiley onda bi vam se mogli svidjeti i ovi Šveđani.

  Uz navedene, u glazbenom programu Indirekta naći će se i Ilija And The Gemini, Bojana Vunturišević, Frau Casio, Turisti, The Bluebay Foxes, Marčelo, Ljubičice i Porto Morto.

  Kao poseban dio festivala izdvaja se Indirekt konferencija koja okuplja muzičke profesionalce iz cijele Europe. Bajaga, Gile iz Električnog Orgazma, direktor Exit festivala Dušan Kovačević, frontman S.A.R.S.-a Žarko Kovačević i Boris Vlastelica iz Repetitora te naš osnivač i glavni urednik Edo Plovanić (Muzika.hr). Od onih s europske scene, valjda izdvojiti osnivača legendarnog Reeperbahn Festivala Detlefa Schwartea te direktora komunikacija Impale Didiera Gosseta.

  Neke od tema koje će ovogodišnja Indirekt konferencija obraditi su autorska prava, PR i društvene mreže za glazbenike, digitalna distribucija glazbe, pisanje projekata te vidljivost žena u glazbenoj industriji.

  Ove godine konferencija će se održati u prostoru Beogradskog marketa, dok će se radionice održati na SAE Institutu. Ulaz na sve konferencijske programe i radionice bit će slobodan. Program konferencije možete proučiti putem linka.

  Ulaznice po promo cijeni od 600 dinara u prodaji su do 7. rujna na svim prodajnim mjestima tickets.rs. Nakon toga, ulaznice će iznositi 800 dinara, pa zatim 1000 dinara.

  Muziku podržava