Anna Oxa, talijanska diva 90-ih, stiže u Šibenik

  976

  Impresivnom popisu ovogodišnjih imena koja će nastupiti na Tvrđavi sv. Mihovila, kao što su Michael Kiwanuka i Jacob Collier, pridružuje se i Anna Oxa. Talijanka albanskog podrijetla nastupiti će u Šibeniku 30. srpnja.

  Anna Oxa, Šibenik
  Izvor: promo

  Talijanska glazbena ikona svojim umijećem i karizmom intrigira publiku od samih početaka svoje karijere. Debitantskim nastupom na prestižnom talijanskom festivalu Sanremo, sa samo 17 godina, osvojila je drugo mjesto pjesmom “Un emozione da poco, što je lansiralo njenu glazbenu karijeru. Kritika ju je tada prepoznala kao talentiranu i intrigantnu pjevačicu, potpuno drugačiju od ostalih na sceni.

  Muziku podržava

  Tijekom karijere postala je svojevrsno zaštitno lice festivala, koji je ostao obilježen njenim hitovima “È tutto un attimo“, “Ti lascerò, “Senza pietà te stiliziranim i zanimljivim nastupima. Zbog ekstravagantnog izgleda i snažnog vokala pošlo joj je za rukom da izazove veliko zanimanje kako obožavatelja, tako i šire publike.

  Do sada je objavila brojne albume na kojima su se našle uspješnice A lei”, “Donna con te”, “La Mia Anima D’uomo”. 2000. godine na albumu “L’eterno movimento” okrenula se etno melosu, inspiriranom njenim albanskim korijenima, čime je pokazala svoju svestranost.

  Narednih godina okrenula se eksperimentiranju glasom i aranžmanima, što je do posebnog izražaja došlo u njenom nastupu na Sanremu 2006. pjesmom “Processo a me stessa” te albumom “Proxima” iz 2010. godine. Kombinacija orkestralnog zvuka i ritma obilježenog etno elementima neodoljivo podsjeća na ono što danas glazbena kritika prepoznaje kao world music. Jedinstvena i autentična, Oxa ne prestaje plijeniti pažnju glasom i stilom, u što se možete uvjeriti i sami ovoga ljeta.

  Ulaznice po cijeni od 380 kuna dostupne su na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: u City Pointu (ulica Don Krste Stošića 1, Šibenik), na blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone te online u sustavima Eventim, do 30. lipnja.

  Muziku podržava