Jacob Collier, wunderkind i dobitnik dva Grammyja stiže na Tvrđavu sv. Mihovila

  1577

  Britanski virtuoz, dobitnik dva Grammyja, Jacob Collier, ovoga ljeta dolazi 24. srpnja, na šibensku pozornicu Tvrđave sv. Mihovila.

  Mladi multi instrumentalist, Jacob Collier, svojim iznimnim talentom, osvojio je svijet. Još od 2011. godine kada je imao samo 17 godina, pokrenuo je svoj YouTube kanal i počeo samostalno pisati, aranžirati i producirati glazbu.

  Izvor: Twitter Jacob Collier

  Njegov glazbeni stil fuzija je jazza, funka, folka, gospela, elektronske i klasične glazbe, a ono što ga razlikuje od drugih su izvedbe koje se temelje na improvizacijama i slaganjem netipičnih harmonija. Često ga uspoređuju s kultnim američkim glazbenikom Leonardom Bernsteinom, a Jacobova  jedinstvenost krije se u tome što samostalno izvodi pjesme – istovremeno pjeva sve vokalne dionice i svira instrumentalne iste.

  Muziku podržava

  Da je riječ o velikom glazbeniku, svjetske slave, potvrđuju i dvije nagrade za prestižnu nagradu Grammy, koje je osvojio 2017. godine,  za dvije pjesme  “Flintstones” i “You and I“, s albuma “In My Room“. Hit je nastao u njegova četiri zida, u sobi, iz kreveta. Neki od naših novinara isti su uvrstili u svoje godišnje top liste.

  Njegove obrade i pjesme dosežu preko tri milijuna gledanosti na YouTubeu, a da mu se isplatila upornost i rad, pokazuju brojni koncerti na svjetskim pozornicama. Trenutno promovira prvi od četiri albuma objedinjenih u ciklus naziva “Djesse”.

  Ulaznice u pretprodaji od 210 kuna, možeš pronaći na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: City Pointu, na blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, putem sustava Eventim (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) i Croatia Tickets.

   

  85 Shares
  Muziku podržava