Još pretprošle godine poznato je kako su se okupili pravi Misfitsi. Glenn Danzig, Jerry Only i Doyle Wolfgang Von Frankenstein na stageu su se zajedno našli prvi puta nakon više od tri desetljeća, pojačani Daveom Lombardom.

Sva trojica zajedno su posljednji put nastupili 29. listopada 1983., dok je Only novu, izmjenjenu postavu okupio 1995. Naravno, novo okupljanje ovakvog line-upa trenutak je koji su mnogi htjeli zabilježiti svojim mobitelima i fotoaparatima.

Muziku podržava

Ipak, iz benda su nedavno obznanili kako će na novim reunion nastupima biti stroga politika oko fotografiranja tijekom koncerata. Tako je zaista i bilo, iako je nekoliko snimki s najnovijih nastupa već sada preplavilo YouTube.

Glenn Danzig naime ovakvu politiku ganja već neko vrijeme, i po tom pitanju je dosta rigorozan s obzirom da se za vrijeme nekolicine nastupa (primjerice na Bonnaroo festivalu) već obračunavao s fotografima i fanovima.

Sada je na nedavno održanim reunion svirkama u Los Angelesu i Las Vegasu sve izrealizirano uz pomoć Yondr tehnologije s kojim se mobiteli zaključavaju u posebne futrole. Cilj je uživanje u koncertima i stvaranje onog posebnog oldschool osjećaja iz doba kada smartphone još nije postojao. Posjetitelji mogu otključati spremnike za mobitele na kraju koncerta ili u predvorju za vrijeme nastupa ako je to nužno, a oni koji su uhvaćeni kako koriste mobitele bili su ‘ispraćeni’ van dvorane.

Očigledno, oni najuporniji su uspješno ‘preveslali’ sistem, ali nas zanima podržavate li i sami koncerte bez mobitela u zraku ili ipak smatrate da takve zabrane ne bi trebale postojati na koncertima?

 

Muziku podržava