Marvin Gaye u jednom od bizarnijih posthumnih reizdanja

1003

Da neki zbilja ne prežu ni od čega pokazuje i najnoviji potez diskografske kuće Marvina Gayea, koja će sredinom siječnja reizdati njegov album iz 1978. “Here, My Dear“.

Čitava stvar ne bi bila toliko kontroverzna da u pitanju nije album koji je otvoreno i javno ironizirao brakorazvodnu parnicu između legendarnog pjevača i njegove supruge Anne Gordy – i sam naziv ploče odnosi se na činjenicu da je dio zarade od ploče morao ustupiti (bivšoj) družici.

Očigledno, netko pod svaku cijenu hoće nadoknaditi tu polovicu zarade, i to tako što će plasirati dvostruko CD-izdanje s remasteringom originala i novim miksevima pjesama “Dream Of A Lifetime” i “Ain’t It Funny (How Things Turn Around)”, koje potpisuje basist Bootsy Collins.

Muziku podržava

Drugi disk će, pak, biti sastavljen od bonus verzija pjesama koje su se našle na ploči, pri čemu su korištene isključivo Gayeove demo-snimke vokala i instrumentalne dionice koje se nisu našle na ploči.

Ekipa za pultom – među kojima i drum’n’bass celebrity Mocean Worker i rapper Easy Mo Bee – navodno su dobili striktnu uputu da se okane nadosnimavanja i koriste originalne studijske zapise.

Ne bi nas čudilo da se pokojni Gaye vjerojatno već vrti u grobu brzinom zvrka, ali ne veli se zaludu kako ‘para vrti gdje burgija neće’…

Muziku podržava