Lindsey Buckingham napustio je Fleetwood Mac – trenutno je aktualna vijest. Iako Rolling Stone navodi kako je Buckingham ‘otpušten’ iz benda zbog neslaganja oko njihove nadolazeće turneje, Variety je detaljnije istražio kako je do njegovog odlaska iz benda zapravo došlo.

Prema njima, vijesti o njegovom odlasku izašle su u javnost 4. travnja kada je Billy Burnette, koji je zamijenio Buckinghamovo mjesto od 1987. do 1995. ‘tweetao’ sljedeće: “Udarne vijesti: Lindsey Buckingham je vani, ali ja nisam unutra.” ‘Tweet’ je potom izbrisan svega nekoliko sati kasnije.

Također, u priopćenju benda stoji sljedeće: “Lindsey Buckingham neće nastupiti s bendom na ovoj turneji. Bend želi Lindseyju sve najbolje.”

Muziku podržava

Na turneji će ga zamijeniti Mike Campbell iz Tom Petty and The Heartbreakers i Neil Finn – frontman Crowded House, za koje je sam Mick Fleetwood rekao da su s njima ostvarili odličnu kemiju.

Buckingham se kao gitarist i vokal bendu pridružio 1974. sve do 1987. te se ponovno priključio 1996. Kako stvari stoje sada će se fokusirati na vlastitu solo karijeru. Do sada je izbacio šest solo albuma, od kojih je posljednje “Seeds We Sow” izašlo 2011.

18 Shares
Muziku podržava