Lauryn Hill napala Crkvu

1340

Lauryn Hill oštro je kritizirala katoličku Crkvu ovoga vikenda, za vrijeme nastupa na pozornici u Vatikanu koju Papa redovito koristi za svoje govore. Bivša članica Fugeesa održala je Božićni koncert ove subote u Vatikanu, na mjestu gdje Papa Ivan Pavao II održava svoje tjedno obraćanje vjernicima.

Hill je iskoristila priliku da izrazi svoje mišljenje o optužbama za seksualno zlostavljanje u Americi pred publikom koju su, između ostalog, sačinjavali najviši vatikanski kardinali i svećenici te krema talijanskog društva.

Rimske novina “La Republica” također su objavile da je Lauryn izvodila pjesme s tematikom nepravdi u društvu. Prije izvedbe jedne pjesme izjavila je: “Nisam ovamo došla kako bih s vama proslavila Kristovo rođenje, nego da vas upitam zašto ne oplakujete smrt ovoga mjesta.” Hill je također komentirala prošlogodišnji skandal u Americi kada je jedan svećenik optužen za seksualno zlostavljanje djece riječima: “Bog je svjedočio korumpiranosti svoga vodstva, eksploataciji i zlostavljanjima koje je provelo svećenstvo…”

Organizatori koncerta, Prime Time Productions, potvrdili su ove detalje Laurynog napada i izjavili da će taj dio vjerojatno biti izrezan sa snimke koja će biti emitirana na badnju večer.

Muziku podržava