Jon Bon Jovi postao savjetnik Baracka Obame

domination
2460

Poznata su demokratska uvjerenja Jon Bon Jovija, jer je već na pretprošlim izborima za američkog predsjednika 2004. stao na stranu John Kerrya. Naravno, uslijedilo je i pridruživanje novoizabranom predsjedniku Baracku Obami 2008.

Kao nagrada za trud i aktivizam, ovih dana dobio je posebno priznanje, ali i odgovoran posao. Barack Obama 14. prosinca osnovao je Vijeće Bijele kuće za društvenu problematiku, koje će predsjednika savjetovati kako na najbolji način mobilizirati građane, udruge, poduzetnike i Vladu na učinkovitiji rad s ciljem rješavanja raznih društvenih problema.

Predsjednica vijeća je Patty Stonesifer, no zanimljivo je da je jedan od članova i popularni rocker Jon Bon Jovi. Kao objašnjenje kako ih je odabrao, Obama kaže: “Ovo impresivno društvo je posvetilo svoje živote i karijere široj zajednici i unošenjem inovacija u društvene odnose. Ovime im odajem počast i nudim priliku da i dalje vrijedno služe ljudima Amerike. Veselim se radu s njima u nadolazećim mjesecima i godinama.”

Muziku podržava