8 singlova je Ispod pulta, samo jedan će biti singl tjedna

3430

Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj playlisti. Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć.

S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Nervozan” grupe Sedam dana Japana.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Maja Posavec – “Prazan hod”

Novi singl Maje Posavec peta je pjesma koja najavljuje njezin prvi album “Kada ne bih imala strah”. Producent je Višeslav Laboš, a s Majom sviraju Damir Mihaljević, Vinja Marino, Ivan Kapec, Andrija Santro i Ivan Kovačić. Promocija je planirana za 9. svibnja u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

2. ZAA – “Closer”

Grupa ZAA predstavlja singl “Closer” i pripadajući video. Promotivna tema, odabrana da otvori čitavo novo poglavlje u radu benda (uz široj javnosti premijerno predstavljanje Anđele Ilić, novog vokala), producentsko je ostvarenje suosnivača i klavijaturiste grupe Zorana Vasića. Četvrti studijski album “Košnica” objavit će na jesen 2018.

3. Tiani – “Wonder”

Nakon “All Of Me”, Tiani je sada predstavila drugi singl “Wonder” zajedno s videom. Priča nosi u sebi kombinaciju popa, soula i elektronike, senzualnost, fantaziju i vječno pitanje: “Pitam se, što ako…”, dok je pjesma samo na Soundcloudu preslušana oko 20 tisuća puta.

4. Goran Bare & Majke – “Ljubav krvari”

Sa singlom “Ljubav krvari” Goran Bare & Majke otvorili su novi album “Nuspojave” na kojem se nalazi ukupno sedam pjesama. Spomenuto novo izdanje stiglo je sedam godina od posljednjeg Porinima ovjenčanog studijskog albuma “Teške boje”.

5. Rezerve – “Koga briga za zvijezde”

I Rezerve imaju novi singl i spot. Riječ je o pjesmi “Koga briga za zvijezde”, koji je ujedno i zadnji singl koji najavljuje album “Ravno u zamku” u izdanju Croatia Records.

6. High5 – “Glavozin”

I High5 nas je iznenadio s novim singlom i spotom za pjesmu “Glavozin” koja se smjestila na upravo objavljenom novom albumu “BackStageBoys”. Gledamo ih u Tvornici kulture 21. travnja.

7. Frau Casio vs Decay feat. Gospoja Terca – “Dvoje”

Frau Casio jedan je od projekata Ide Prester, kojim iskazuje svoju zreliju ljubav prema elektropopu, nešto mračnijem nego onom koji ju je proslavio sa projektom Lollobrigida. On-stage persona Frau joj je prilika za suradnju s producentima kao što su Seagull Prime i MKDSL, a sada joj je nerazdvojni partner momak koji stvara pod imenom Decay.

8. Ana Opačak – “Ljubav”

“Ljubav” je šesti po redu singl s nadolazećeg albuma Ane Opačak, premijerno izveden na Zagrebačkom festivalu. Glazbu i tekst potpisuje Ines Prajo, aranžman Ivan Popeskić, dok je redatelj spota Toni Mijač. Zajedno s Arijanom Kunštek oni čine trio koji stoji iza svih pjesma s njezina prvog albuma koji izlazi ove godine.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

124 Shares