Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2019. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjednici prošlotjednog glasanja su Tate Romanova s pjesmom “Prebrzo”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Zabranjeno pušenje feat. Sassja – “Kupi nas Ali”

“Kao i mnoge druge pjesme Pušenja i ova ‘citira’ našu svakodnevicu. ‘Kupi nas Ali’ je pjesma koja govori o svima nama u regiji i tome kako se jeftino prodajemo, a u spotu smo je lokalno ‘obojili’ i našim autentičnim bosanskim likovima, pa su nam specijalni gosti bili reperica Sassja, koja i pjeva u ovoj pjesmi, kao i Halid Bešlić i Amar Osim, trener FK ‘Željezničar’.”poručuje Sejo Sexon, frontman Zabranjenog pušenja.

2. Frenkie – “Koraci” (prod. by Indigo)

Nakon što je kroz prošli Ispod pulta dao potporu svojim kolegama, sada je krajnje vrijeme da poslušate i novi singl poznatog tuzlanskog repera Frenkieja. Pjesmu “Koraci” producirao je njegov dugogodišnji suradnik Indigo, a s njom najavljuje i istoimenu knjigu, odnosno autobiografski roman koji je zabilježio Boris Lalić, a s kojim će se pokriti period od Frenkijeve najranije mladosti, pa sve do uspona na regionalnoj glazbenoj sceni.

3. Manntra – “Yelena”

“Yelena je povijesna ličnost. Kraljica Jelena (ili Helena) koja je vladala srednjovjekovnom Hrvatskom za vrijeme najtežeg perioda, odustala je od trona i posvetila svoj život pomažući sirotinji i nesretnima. Mit kaže da je bila plemenskog porijekla i da je mogla odabrati bilo kojeg vladara ondašnje Europe, ali se odlučila za Hrvatskog Kralja iz doba najgore i najnestabilnije vladavine. Ova je pjesma posvećena svim hrabrim ljudima koji imaju tu posebnu snagu u sebi i koju odlučuju upotrijebiti.” pojašnjava frontman Marko Matijević Sekul. Singl će se naći na nadolazećem albumu “Oyka!” koji izlazi najesen.

4. Bojana Vunturišević – “Promašaj”

Nakon uspjeha s debi solo albumom “Daljine”, Bojana Vunturišević predstavlja novi singl “Promašaj”, u kojem progovara o instant prijateljstvima, ljubavnim razočaranjima i susretu generacija. Za novi singl poručuje da je posljednji u nizu pjesama koje je napisala za drugi album koji, za sada, nosi ime “Sama”, dok za tekstualni dio pjesme poručuje da je inspiriran jednim instant poznanstvom, prijateljstvom.

5. Dreger X Šank?! – “Djeca grada”

Zagrebački rap kolektiv Dregermajster Crew i punk rockeri Šank?! izdali su zajednički singl “Djeca grada” Unatoč žanrovskim različitostima, upravo je tematika grada i život na ulici ono na čemu su oboje gradili svoj izričaj i što ih je konačno spojilo. Suradnja stiže u pravom trenutku i kao najava za festival craft piva i muzike Zmajevo na lokaciji Zmajske pivovare gdje će oboje nastupiti u subotu, 29. lipnja.

6. Oridano Gypsy Jazz Band – “The Final Act”

Dugoiščekivani album autorskih kompozicija Oridano Gypsy Jazz Banda na pomolu je, a sada predstavljaju najavni singl “The Final Act”. Riječ je o modernoj kompoziciji u stilu bossa nove s ugođajem suvremenog gypsy jazz izričaja koju potpisuje osnivač i lead gitarist sastava, Orjen Riđanović. Spot je režirao, snimio i montirao Doringo (Dinko Čvorić), a izdavač singla je Hitchtone Music & Promotion iz Zagreba.

7. Band Callahan – “Gdje i kada”

“Gdje i kada” treći je službeni singl benda Callahan koji je s radom započeo 2014., a čiju ekipu čine iskusni riječki glazbenici Ljubo Silić (Laufer, Urban&4, Metrobolik), Roland Freiseis (ex Urban&4), Saša Papjarhaj i Siniša Šumonja. Iz benda poručuju kako se ne opterećuju  vremenskim razmacima te da glazbu stvaraju neopterećeni trendovima ili nečime što se očekuje.

8. Reper Iz Sobe – “Oću kune”

Ivan Grgić, poznatiji pod umjetničkim imenom Reper Iz Sobe, sada predstavlja novi singl “Oću kune” i pripadajući spot. U maniri vokalnog funka i funk / soul groovea, Reper se ovaj put dotiče onoga čega nam svima uvijek nedostaje, a kažu da okreće svijet. Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Ivan Grgić, a za mix je zaslužan Ante Prgin Surka. Instrumentalisti na snimci su Mario Torbica na bas gitari, Emir Čovran na bubnjevima, Nikola Šantek na klavijaturama, Davor Doležal na gitari te Reper iz Sobe na gitari.

9. Old Night – “Glacial”

Naš doom metal sastav Old Night s novog albuma “A Fracture In The Human Soul” slušateljima predstavlja još jednu epsku numeru, pjesmu “Glacial”. Redateljica novog videa je Kristina Barišić, a kao i njegov prethodnik, video je jednim dijelom snimljen u Teatru Fenice, a ostatak u okolici Delnica. Na ploči koja bi trebala izaći ove jeseni, pjesme će biti spojene u jasnu cjelinu jer “Elder” ionako predstavlja intro u “Glacial”.