Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Big Town” grupe Jal. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Mile Kekin – “Takav par”

Kekin je ovog petka objavio drugi solo album “Kuća bez krova” s kojeg dolazi spot “Takav par”. Kekin i mladi redatelj Filip Filković Philazt odlučili su ispričati jednostavnu priču o kompleksnim odnosima. Kako bi izgledao Moonrise Kingdom smješten u turobnu hrvatsku svakodnevicu možete vidjeti u spotu “Takav par”. Kako Mile kaže: “U spotu su iskorišteni prvi susjedi, muzikanti, ali i djeca iz vlastitog uzgoja plaćeni hamburgerima.”

2. Krankšvester – “Zatresi guz”

Švesteri su duo koji rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Nakon što su prošlogodišnjim “Gaberom” osvojili titulu vlasnika party himne Hrvata i pred koncert u Domu sportova ove subote, nastavljaju s društvenim angažmanom u novoj pjesmi “Zatresi guz”. Spot vjerno prati poruku teksta, a Sett i 3ki su izjavili: “Ovaj spot govori o geopolitičkom i geostrateškom položaju Hrvatske. Govori o važnosti misli pojedinca u klimi jednoumlja. Govori o čovjeku i njegovoj težnji da post… Sori, ne, to nije ovaj spot. Ovaj spot govori o čobanima u striptiz klubu”.

3. Valentino Boskovic i TBF – “Adio, Trafikonte!”

Valentino Bošković ima novi singlot u suradnji s The Beat Fleetom, a posvećen je svim trafikantima svijeta. Posvećena je mnogima, ali pjesma ipak govori o jednom mitskom Trafikontu, ključnoj figuri bračke i svemirske povijesti. Iz njegove je trafike proizašla prva čitaonica na otoku, sudjelovao je u oslobođenju Brača ’44-e, a kažu da je upravo on donio prvu LP ploču na otok. Srce će se raspući, a ljubav će isteći. Adio Trafikonte, neka ti svitli ferol.

4. Nellcote – “Mutiny”

Nellcote se izvlači iz mračne melankolije i kreće u novu fazu stvaralaštva. Ovi indie blueseri predstavljaju pjesmu “Mutiny” koja tjera na introspekciju: “Dok se borimo (ili ne) protiv vlastite inercije, upiremo prstom u učmalost društva, ne shvaćajući da smo mi sami jedna od ovaca.” Glazbu i tekst potpisuje bendov Vinko Ergotić, a distopijska razglednica dolazi iz psihodelične radionice Dina Santaleze.

5. Maja Posavec – “Nećemo se naći”

Šesta pjesma s Majinog albuma “Kada ne bih imala strah” priča je o odnosima i o odrastanju. Kakve se promjene događaju u nama kako napredujemo i kako prerastamo neke ljude i situacije, možete čuti u pjesmi “Nećemo se naći” koju autorski i glazbeno potpisuje sama Maja. Pjesma je ispunjena kazališnim elementima i predstavljaju cabaret moment u kojemu Maja želi biti poput Lize Minelli.

6. Nina Kraljić – “Najljepši dan”

Novi singl Nine Kraljić rezultat je suradnje s Pavelovim Aljošom Šerićem. Tekst je stigao u pravom trenutku njena života, a pjesma je postala vrsta osobne mantre za Ninu, ali i za sve druge. Pjesma potiče osjećaj slobode i nadu u bolju budućnost kroz osobni napredak. Animirani spot potpisuje Mare Milin koja kaže da je riječ o kratkoj priči o stvaranju osobne slobode, a ispunjen je simbolikom boja i spiritualnošću.

7. LES – “Isprati od soli”

Bend LES i njihov frontmen Tvrtko Hopek sudjelovali su u soundtracku za film “Aleksi” Barbare Vekarić koji će se uskoro početi prikazivati u kinima. “Aleksi” je najavljen kao generacijski film za sve na prijelazu u treće desetljeće života, a kroz film se prožima čak pet skladbi LES-a. Atmosferu filma možete doživjeti kroz spot, a autor je o iskustvu rekao: Iako glazba i film idu rukom pod ruku uvijek postoji strah da pjesma neće u potpunosti biti pogođena. Trudio sam se tempom i tekstom opisati osjećaje glavnog lika kojeg igra Goran Marković.”

8. 2Cellos – “Pirates of the Carribean”

Novi spot vam donosi Cellose u novom ruhu, pogledajte kako su se snašli u ulozi gusara. Dinamični eksperimentalni duo spot je snimao u Dubrovniku, a radila ga je ustaljena ekipa Kristijana Burlovića i MedVid produkcije. Dečki su se dobro zabavljali na snimanju: “Bilo nam je zabavno ufurat se u film gusara, mogli smo skroz izbacit svo divljaštvo iz nas bez susprezanja!”

9. Nela – “Poslije kiše”

“Poslije kiše” je novi singl mlade Nele kojim će zasigurno osvojiti radijski eter, kao što je činila i s prva dva singla. Nela je jedan od zanimljivijih mladih hrvatskih vokala, a posljednja pjesma je načinjena u suradnji s producentom Mihaelom Blumom te Markom Kutlićem. Govori o vjerovanju u sebe i pronalasku novog, dostojnijeg života. Nela smatra da je svima u životu potrebno malo više sunca i ovom pjesmom će nesumnjivo osvojiti mnoga srca.

208 Shares