Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2019. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjedu prošlotjednog glasanja odnijeli su Bonaster sa singlom “Dobar zvuk”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Sassja – “Moj dragi”

Carica se vratila! Nakon kratke pauze i suradnje sa Zabranjenim pušenjem, tuzlanska reperica Sassja predstavlja novi singl, (ne)ljubavnu i (anti)socijalnu stvar “Moj dragi”, ujedno i prvi samostalni singl u posljednjih godinu dana. Prva žena FMJAM-a, na novoj pjesmi po prvi puta je surađivala sa zagrebačkom legendom Baby Dooksom, a suradnju planiraju nastaviti i u narednom periodu.

2. Edo Maajka – “Put u plus”

Atmosfera s prošlogodišnjeg koncerta u Domu sportova povodom izlaska dugoočekivanog albuma Ede Maajke “Put u plus”, zabilježena je u spotu naslovne pjesme s albuma. “‘Put u plus’ je naslovna pjesma s mog aktualnog albuma, s odličnim riffom i porukom. Tu govorim o svojoj dugogodišnjoj mantri, znalo mi se desit loših stvari u životu, pado sam dosta puta i taj pad je uvijek bio za neko veće moje dobro. Mislim da su padovi i loša iskustva tu samo u svrhu plusa, tj. svrha njihovog postojanja je uvijek dobro i plus. U toj školi smo svi svakodnevno. ‘Ja padam samo zato da se sjetim da letim’ jedna je od mojih boljih rima.“ poručuje Edo.

3. Vatra – “Vatra se primiče”

Nakon otprilike 58 skokova u more, držanja daha i nešto zarona, Radislav Jovanov Gonzo i Ivan Dečak tog su kasnoljetnog dana snimili spot za Vatrin novi singl “Vatra se primiče”. Šesti singl s aktualnog albuma “Nama se nikud ne žuri” dobio je i svoj video, a snimljen je na obalama Krka. “Nagutao sam se toliko mora, da mi nešto kasnije, za ručak, nije trebalo soli.” – rekao je nakon snimanja Ivan Dečak.

4. Reper Iz Sobe ft. DD Kolektiv – “Da san otkaz”

Iz pera Ivana Grgića, poznatijeg pod umjetničkim imenom Reper Iz Sobe, stiže još jedan singl s još neobjavljenog albuma. Pjesma “Da san otkaz” je ujedno njegova druga suradnja sa zagrebačkim D.D. Kolektivom s kojim je već ranije surađivao na pjesmi “Čujem da se priča”. Autor teksta je Ivan Grgić (Reper Iz Sobe), dok glazbu potpisuju Davor Doležal i Milo Stavros.

5. EoT – “Dobar dan”

Nakon singlova “Nažalost u pravu”, “Karma” i “Patnje mladog meteoropata”, stiže i četvrti službeni singl grupe EoT s njihovog aktualnog studijskog albuma “Teorija Ludog Chovjeka”. Radi se o pjesmi “Dobar dan” čiji je autor glazbe i teksta Boris Kolarić, a spot je sniman pod redateljskom palicom Vjekoslava Palinića. “Dobar dan, evo i smješka na mome licu, stavljam lijek u liniju, imam vjere u muziku” poručuje ekipa iz benda.

6. Bang Bang – “Pismo”

Bang Bang su publici isporučili novu pjesmu, ovoga puta s dva glavna vokala. Hrvoje Prskalo, osim što potpisuje glazbu i tekst, sada se našao i u ulozi drugog glavnog vokala. “Pismo” je idealna pjesma za jesenske dane koji nam slijede, a ujedno i ljubavno ‘neljubavna’ pjesma koju smo, skoro svi, proživjeli.

7. JAL – “Sunny Room”

Ska/Reggae/Rock bend JAL objavio je spot za pjesmu “Sunny Room”. Spot predstavlja nastavak stvaranja benda JAL na engleskom jeziku u jednostavnim formama, tipičnim za ska muziku. Pjesma govori o sličnosti ili različitosti ljudi, kao i o njihovoj spremnosti ili nespremnosti prihvaćanja druge jedinke, bez težnje za mijenjanjem iste…” poručuju iz benda.

8. Juggernaut – “Bunny Hoppin'”

Nakon godinu dana nastupa na lokalnim događajima instrumentalni dvojac iz Splita Juggernaut objavljuje prvi singl “Bunny Hoppin’”. Gladni rokenrola, Sandro Baraba i Duje Duplančić vrebaju sljedeću priliku za podijeliti taj žar sa što širom publikom.

9. Vice Versa – “Viruj mi”

Klapska pjesma u kombinaciji s heavy metalom? I to smo doživjeli. Tajanstvenom Splićaninu Vice Versi izmakla je riba od 200 kila, a cijelu tragediju pretvorio u pjesmu i spot. “Pismu ‘Viruj mi’ napisa san ovo lito dok san vata ribe isprid Splita, ne smin reć točnu lokaciju. Pisma govori o velikoj patnji kakvu je svaki pravi ribar doživija bar jednom u životu. Ideju za muziku dobija san dok san gleda u more, ka i sve ostale pisme šta san napisa do sad. A ima ih ohoho. Dnevno napišen i do 26 pisama. Ako je more u blizini.“, pojasnio je Vice Versa te dodao “U ovom spotu mi glumi prika Wera, koji je reka kad je čua pismu da se baš pronaša u njoj, jer je i njemu ispala riba. Kaže da je u njoj bilo sigurno priko 214 kila.”

Glasanje je završilo 23.9. u 12h.