Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj playlisti. Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć.

S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Ovdi” Kreše Bengalke.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Detective Jones – “Gazda”

Detective Jones se vratio sa stavom i predstavlja pjesmu o svim “Gazdama” koje susrećemo u dnevnom životu i našim noćnim morama. Što je danas, a što će biti sutra u društvu nametnutih pravila i obrazaca ponašanja te robovanja modernom dobu donosi u nešto više od tri minute novog singla kojim se osvrće na stanje u društvu. Glazbu potpisuje Luka Geček iz Mayalesa i Denis Špičić koji je ujedno i autor teksta.

2. Bang Bang – “Što ako ne bude po tvom”

Bang Bang predstavlja spot za novu pjesmu, točnije akustično-električnu balada “Što ako ne bude po tvom” iza koje stoji Hrvoje Prskalo koji je radio tekst, glazbu, mix i mastering. “Možda na prvo slušanje zvuči kao klasična ljubavna priča, ali pjesma zapravo govori o odnosu među partnerima u poslovnom svijetu.” poručuje Hrvoje Prskalo te nadodaje da pjesma nije autobiografska.

3. Nellcote – “Future”s Gone”

Pred nastup na INmusicu, Nellcote je predstavio “Future”s Gone” – prvi ne-akustični uradak koji je ovih dana dobio video. U pitanju je singl koji pokazuje novo usmjerenje benda, a u videospotu u režiji talentiranog Dinka Šimca (Beyond Pines) simbolično su prikazali to “odbacivanje” prošlosti i budućnost koja dolazi iz sjene i budi neke nove ljude.

4. Divlji Dječak – “Sizif”

Slavonski rock sastav Divlji Dječak predvođen Markom Mršićem predstavlja novi singl pod imenom “Sizif” i pripadajući spot. “Spotom smo htjeli skrenuti pažnju na zagađenje zraka u našem Slavonskom Brodu uzrokovano rafinerijom u Bosanskom Brodu. Naravno, zagađenje je prikazano malo drugačije, ali sve je to hint na ono što se ovdje događa, a Sizif je građanstvo kojemu zagađenje smeta, ali ne dovoljno da nešto poduzme” izjavili su iz benda.

5. Suicidal ft. General Woo – “Tu sam doma”

Nakon singla “Ne diraj” na kojemu je gostovao Target, ovaj put mikrofon sa Suicidalom dijeli General Woo te nakon 10 godina ponovno udružuju snage na singlu “Tu sam doma”. Na beat Kooladea napisali su tekst u kojem će(mo) se mnogi lako naći. Bez dlake na jeziku seciraju mnoge društvene probleme te nam na satiričan način daju svoju društveno-socijalnu sliku Lijepe naše. Singl priprema publiku na Suicidalov nadolazeći album “Jedino što znam” čiji je izlazak planiran početkom ljeta.

6. Luce – “Još i sad”

Tu je i Luce koja predstavlja četvrti singl “Još i sad” s nadolazećeg, prvog studijskog albuma koji će svjetlo dana ugledati na jesen. Luce se i ovdje autorski potpisuje pod glazbu i tekst pjesme, dok je za njenu zvučnu sliku zaslužan Srđan Sekulović Skansi. Uz novi singl, u pripremi je i veliki solistički zagrebački koncert, 19. listopada u Velikom pogonu Tvornice kulture kada će premijerno predstaviti i novi materijal.

7. Frenkie, Kontra i Indigo – “Tupakamaru”

FM Jam trojka Frenkie, Kontra i Indigo s hvaljenog albuma “Egzil” predstavljaju novi singl i video u režiji Adnana Huremovića za klupsku pjesmu “Tupakamaru” kao posvetu legendarnom reperu 2Pac-u. Trojka je najavila i koncertnu promociju “Egzila”, 18. svibnja u zagrebačkom klubu Boogaloo, kada će se momcima na pozornici pridružiti Edo Maajka.

8. Cinkuši – “Die kuh im nussbaum”

“Die kuh im nussbaum”, naziv je novog singla i spota Cinkuša kojim je redatelj Darko Drinovac zaokružio video trilogiju njihovog posljednjeg albuma “Krava na orehu”. “Naslovnu pjesmu ‘Die kuh im nussbaum’ (Krava na orehu) iz ‘Balada Petrice Kerempuha’ Miroslava Krleže preveo je Boris Perić, a bliska je umjetničkom izričaju izvrnutog pogleda na svijet ‘mundus inversus'” kažu Cinkuši. 20. godišnjicu glazbene karijere proslavit će u zagrebačkoj Tvornici, 11. svibnja.

9. Ana Avramov – ”Autumn Thrills”

Ana Avramov, kantautorica iz Zrenjanina, objavila je prvi singl ”Autumn Thrills” s najavljenog EP prvijenca ”Open Heart”. U pitanju je prljavi pop koji sadrži elemente dream popa, noise i indie zvuka s Aninim melankolično nježnim vokalom.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

337 Shares