Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Mangroove – Tvornica, 28.2.

Pop fenomen Mangroove promovirat će album ”Srce“, 28. veljače u velikom pogonu Tvornice kulture. Iza ovog jazz-pop projekta skriva se glazbeni i ljubavni par Željka Veverec i Toni Starešinić. Mangrooveu će se na pozornici pridružiti i Mirela Priselac Remi, zbor Čipkice, saksofonisti Mak Murtić i Mario Bočić, trubač Danijel Hršak te trombonisti Miron Hauser i Luka Žužić.

Kupi ulazniceEntrio / FanClub

2Jonathan – Sax!, 1.3. i 2.3.

Prije nego što se upute na sjevernoameričku turneju, najdraži Jonathan ovoga vikenda rade tulum dva dana u intimnoj atmosferi Saxa.

3Bang Bang – Tvornica Kulture, 1.3.

Zagrebačka šestorka dolazi u Tvornicu kulture gdje će održati prvi cjelovečernji gromoglasni koncert. Bang Bang je tijekom sedam godina koliko postoje skupio mnoštvo pjesama, a među novim pjesama nastala je i uspješna suradnja sa Sašom Antićem iz TBF-a.

Kupi ulazniceEntrio

4Fakofbolan (25 godina postojanja) – Palach, 1.3.

Koncert pulskih punkera trebao se održati još prošli tjedan, no pjevač Šapo iznenada je završio u bolnici. No, kako su i obećali, ovoga petka održat će koncert u klubu Palach, u Rijeci i obilježiti svojih 25 godina postojanja.

5Kandžija (Beton live) – Klub Kotač, 1.3.

Najdraži Slavonac, Stjepko Galović, poznatiji svima kao Kandžija Osjekanović, ovoga puta stiže u Klub Kotač bez svojih Golih Žena gdje će promovirati zadnji album “Beton”.

6Vojko V – Quasimodo, 1.3.

Ako bude karata, hrvatskog Bacha vidjeti se može u klubu Quasimodo. Nakon samostalnog koncerta u Domu sportova i Drita, Vojko se vraća svojoj splitskoj publici.

7Bajaga i Instruktori – Arena, 2.3.

Neumorni Momčilo Bajagić – Bajaga sa svojim Instruktorima stiže u zagrebačku Arenu, u sklopu regionalne turneje na kojoj promoviraju aktualni album “U sali lom”. Rokerski šarmer osim devet novih pjesama, priuštit će publici i stare hitove.

Kupi ulazniceEventim / Fanclub

8Jaakko Eino Kalevi – Kset, 2.3.

U Ksetu će se slušati sanjivi psych – pop glazbenik Jaakko Eino Kalevi. Široj javnosti se predstavio na albumu Davida Byrnea, a nastupao je i na Velvet fetivalu. Jaakko dolazi promovirati svoj hvaljeni album “Out of Touch”.

9Krankšvester – Vintage Industrial Bar, 7.3.

Nakon Drita iz Tvornice, Sett i Triki nastupat će u Vintage Industrial Baru i servirati otrovne rime i tvrde beatove. Kao predgrupa na bini će se naći nova osječka grupa Retfatlanta.

10Thee Melomen – Močvara, 7.3.

Bend Thee Melomen novi album “Disappear” promovirat će ravno u Močvari te tako započeti sezonu gigova.

11S.A.R.S. – Boogaloo, 8.3. i 9.3.

Bend koji puni i najveće dvorane i kojem se uvijek svi vesele, nastupat će dva dana u klubu Boogaloo. S.A.R.S. se oduvijek izdvajao po specifičnom i prepoznatljivom zvuku, a ovaj koncert svojevrsni je hommage legendarnom koncertu koji su prije osam godine održali na istome mjestu. Od tada im karijera više nije bila ista.

Kupi ulazniceEntrio / Eventim / Fanclub