Ho-ho-hoću zvučnike u suradnji s Novim bojama zvuka nastavlja se i danas. Već si se uvjerio da ti Zensor zvučnici stvarno trebaju, no kako, jednom kad ih osvojiš, napraviti najbolji mogući sound u kućnom okruženju? Čitaj dalje…

David Bryne u svojoj je knjizi “Sve o glazbi” ustvrdio kako glazbu stvaramo kako bi je uklopili u određeni kontekst. Bilo da se radi o katedrali, rock klubu ili pak diskoteci, glazbena forma uklopljena u svoj prirodni ‘okoliš’ pruža potpuno iskustvo. S druge pak strane, otkrićem glazbene reprodukcije, pred stručnjake je stavljen zahtjevan, stoljetni zadatak – kako prezentirati reprodukciju na što precizniji način?

Muziku podržava

Odgovor leži u skraćenici Hi-Fi. Spoj novih tehnologija i temeljnih postulata dobrog zvuka iz sredine 20. stoljeća usavršen je gotovo do maksimuma, a upravo su zvučnici posljednja, ali možda i najbitnija karika lanca kojem putuje zvučni signal.

Model Zensor 1 danskog proizvođača Dali idealan je ‘završni potez’ i vjerni prenositelj zvučne slike do naših ušiju. Njegova kompaktnost savršeno oslikava potrebe urbanih sredina i manjih domova, ne gubeći na muzikalnosti, dinamici te detaljima koji posjeduju njegova veća ‘braća’ iz serije Zensor.

Ipak, kako bi zvučnik u potpunosti iskazao svoj potencijal, potrebno je držati sve karike u lancu snažnima. Ako je izvor signala kvalitetni CD player, prijenosni dock na koji je nataknut čitač mp3 ili FLAC formata, ili pak Blu-Ray video zapis, idealno pojačalo za preciznu seriju Zensor je Yamaha. Njihova AV serija RX-V pouzdano putem tranzistorske tehnologije amplificira signal, a dodatni plus su i podrška relevantnim tehnologijama poput Bluetooth povezivanja s pametnim uređajima.

Ako je pak izvor zvuka gramofon, specifičnost analognog zapisa zahtjeva dodatnu pažnju i napore. Yamahina integrirana pojačala iz serije A-S predstavljaju best buy opciju ukoliko su upareni sa zvučnikom komplementarne snage. Oni nešto dubljeg džepa će posegnuti u katalog proizvođača poput Musical Fidelity, čija ponuda uključuje i pretpojačala. Ona pak nude izoliranu amplifikaciju osjetljivog analognog signala, prije slanja u pojačalo koje potom takav visoko kvalitetni, minimalno kompromitirani signal šalje prema zvučnicima.

Isplati li se ulagati u zvuk? Itekako. Iako nikada nećemo dostići perfekciju svirke uživo, kvalitetni Hi-Fi će nas približiti nekoliko koraka k tome. Današnja tehnologija je upakirala sve potrebne komponente u jednostavne i lako održive jedinice a upravo proizvodi poput Dali Zensor 1 pretvaraju teoriju u praksu.

*ove proizvode možete pronaći u online shopu Novih boja zvuka!

Muziku podržava