U današnje vrijeme, da netko otpjeva nacionalnu himnu bez pretjerivanja, zavijanja, vrištanja ili čak zaboravljanja pokojeg stiha je zaista nemoguća misija.

Ovih dana se intenzivno pričalo o Fergie koja je u Los Angelesu na NBA All Star košarkaškoj utakmici izvela američku nacionalnu himnu “The Star-Spangled Banner” i pobrala prilično ružne kritike s usporenom jazzy verzijom himne.

Fergie je potom u priopćenju pojasnila kako je htjela isprobati nešto posebno za ovu priliku jer voli riskirati kao umjetnica, ali da po svemu sudeći njezina izvedba nije pogodila odgovarajući ton. “Volim ovu zemlju i iskreno dala sam sve od sebe”, zaključila je Fergie.

Pogledi igrača su i više nego dovoljni da nešto baš i ne zvuči kako bi trebalo zvučati. Ali i poznatih i slavnih u publici s obzirom da je i Chance The Rapper uhvaćen kako se smije.

Njezin neslavni pothvat bio je dovoljan pokretač da saberemo prema našeg odabiru osam najgorih failova kada je u pitanju izvedba američke himne. Na piku se našlo sedam glazbenika i jedna glumica, kojoj još dan danas nema konkurencije.

8Christina Aguilera

Masakriranje pjesme kako glasom, tako i zaboravljanjem teksta. To je ono pretjerivanje koje smo spomenuli u uvodu.

7Flea

Basist Red Hot Chili Peppersa bolje da je otišao u zatvor nakon ovakve izvedbe himne.

6R. Kelly

Okej, svatko voli dati svoj doprinos i pečat. Ali poticanje publike da plješće na himnu? Sigurno ne može biti dobro.

5Steven Tyler

Sama izvedba zaista nije tako loša, sve dok pred kraj himne ne krene vrištati (2:07 je krucijalni trenutak). Još nam uši krvare…

4Dr. John, Aaron Neville, & Aretha Franklin

Aretha je uspjela nekako spasiti stvar da apsolutno sve ne krene po zlu…

3Scott Stapp

Je li ovaj žamor u publici zapravo “Scott Stop!”?

2Kat DeLuna

Američka pop pjevačica Kat DeLuna možda i zna pjevati, ali kada se zaista previše trudiš impresionirati publiku, to nikako ne može dobro ispasti.

1Roseanne Barr

Amerikanci su zaista jako osjetljivi kada je u pitanju njihova himna. Mnogima ipak nije smiješan namjerni potez glumice Roseanne Barr u kriminalnom failanju himne. U jednom intervjuu je izjavila kako ju je početak s previsokim pjevanjem potaknuo da napravi komedijaški potez oko same izvedbe.