Gustafi slave 25 rođendan i mijenjaju ime

1957

U organizaciji Grada Vodnjana, pod pokroviteljstvom Istarske županije, Gustafi će 25. prosinca, velikim koncertom na trgu u Vodnjanu, obilježavaju svojih četvrt stoljeća na sceni. Cijelo događanje popratit će sastavni čimbenici prave istrijanske štale – istarski vinari, bolje rečeno njihova vina koja će se moći piti po vrlo povoljnim cijenama.

U jednoj rečenici svih tih 25 godina djelovanja, Edi – lider i tata Gustafa definirao je: “Sasvim sigurno, to je bilo jedno veliko zadovoljstvo i zapravo moj život” te dodaje: “Vraćamo se tamo gdje je sve i počelo. Za Vodnjan smo se odlučili jer smo od tamo i krenuli. Gustafi su ipak Vodnjanski bend iako nitko od nas više ne živi tamo.”

Prošlo je naime punih 25 godina otkako su 27. prosinca daleke 1980. godine u vodnjanskom Domu kulture, Gustafi održali svoj prvi nastup. Gustafi nastaju, dakle, krajem 1980. godine iz vodnjanske amaterske scenske družine Artel koju su činili Igor Arih, Čedomir Mošnja, Livio Morosin, te Edi i Vlado Maružin. Svoj su prvi nastup zamislili kao nekakvu glazbeno scensku predstavu pod imenom Gustaph y njegovi dobri duhovi. No to nije bio samo jednokratni performans, već početak Gustafa.

Muziku podržava

Edi je najavio i novu promjenu imena benda: “Punih 12 godina zvali smo se Gustaph y njegovi duhovi, onda smo skratili na Gustafi, a nakon božićnog koncerta zvat ćemo se Gufi. U prijelaznom razdoblju, do objave novog albuma, ono ‘sta’ u imenu Gustafi bit će u zagradi, a ako preživimo još 12 godina opet ćemo promijeniti ime i zvat ćemo se samo Uf”.

Njihov materijal za novi album je u pripremi i kako to Edi logično napominje bit će gotov prije nego što izađe album. Radni naziv je “Turbo tampon“. Aktualni singl i spot za pjesmu “I da san zna”, s “Best Of” DVD-a u pratnji maxi singla, možete redovito čuti u radijskom i vidjeti u televizijskom eteru.

Muziku podržava