Gitara Jimmya Pagea prodana za 26.500 funti

Muzika.hr
694

Led Zeppelinovac Jimmy Page bio je domaćin humanitarne aukcije glazbene memorabilije koja se 3. srpnja održala u Bonhams Knightsbridgeu u Londonu, a čiji je cilj bio skupiti sredstva za organizaciju Action For Brazil’s Children Trust.

Najveću vrijednost postigla je njegova gitara – Martinova ‘Birthday Special 2007’ akustična gitara prodana je za 26.500 funti.

Osim nje, na aukciji su se, između ostaloga, našli ručno pisani tekst pjesme “The Jean Genie” Davida Bowiea (18.750 funti), Bowieva kardinalsko crvena Vox 12-žičana električna gitara koju je svirao 1972. godine tijekom turneje kojom je promovirao tadašnji studijski uradak “The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars” (13.750 funti), pramen kose Micka Jaggera (4.000 funti) te nekoliko predmeta vezanih za Radiohead poput velike slike na platnu frontmena Thoma Yorkea i umjetnika/suradnika Stanleya Donwooda, piana Yamaha iskorištenog na albumima benda “Kid A” i “Amnesiac” te mikrofona s potpisima članova benda kojeg je bend rabio na promotivnoj turneji za album “King Of Limbs”.

Muziku podržava

Pramen Jaggerove kose zajedno s kuvertom na kojoj je pisalo ‘Kosa Micka Jaggera nakon što ju je oprao i ošišao Chris na Rose Hill Farm’ prodala je bivša Jaggerova djevojka Chrissie Shrimpton, sestra poznate britanske manekenke iz ’60-ih godina Jean Shrimpton, na dražbi na kojoj se prikupljao novac za zakladu Changing Faces, koja radi s ljudima oštećena lica.

Predmeti vezani za Radiohead zajedno su prodani po cijeni od 8.750 funti.

Muziku podržava