Nakon već najavljenog headlinera, grupe The Cure, line-up Exita već sada ostavlja dojam da bi petrovaradinska tvrđava od 4. do 7. srpnja idućeg ljeta mogla biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Stoga vam na jedno mjesto donosimo sve informacije o novim imenima na line-upu i ulaznicama za nadolazeće, 10. izdanje festivala (koje ćemo redovito ažurirati).

Exit iznenadio s velikim imenima za 2019.

Nakon potvrde dolaska grupe The Cure, saznajemo da će se line-upu pridružiti i popularni američki rock’n’roll kvartet Greta Van Fleet koji je podigao pravu buru na svjetskoj sceni, ali i u medijima uzevši u obzir činjenicu da ih mnogi nazivaju nasljednicima Led Zeppelina.

Muziku podržava

Dolazi i Phil Anselmo, slavni frontman Pantere, koji na tvrđavu vodi svoj novi bend The Illegals sa specijalnim nastupom nazvanim “A Vulgar Display of 101 Proof”. U pitanju je prava ekskluziva i veoma rijedak set sastavljen isključivo od pjesama Pantere, rezerviran samo za odabrane festivale na predstojećoj turneji.

Potvrđen je i nastup metal dive Tarje Turunen, čiji moćni vokal fanovi obožavaju još iz doba Nightwisha. Pravoj armiji gitara na ovogodišnjem Exitu pridružit će se kultni engleski ska bend The Selecter, norveški metalci Arcturus, britanski punkeri Peter and the Test Tube Babies, pioniri švedske metal scene Entombed A.D i kalifornijski hardcore veterani Total Chaos.

Jedan od najtraženijih DJ-a svijeta, popularni Carl Cox, za mnoge i sam simbol ove profesije, potvrdio je dolazak na Dance Arenu sljedećeg ljeta. Zahvaljujući njemu energija idućeg Exita bit će visoka od samog starta jer se već prvoga dana, 4. srpnja, očekuje specijalni, trosatni set do najranijih jutarnjih sati.

Bit će ovo ujedno i obilježavanje desetogodišnjice slavnog nastupa iz 2009. godine koji se ubraja među najveće zabave u povijesti elektronske muzike. “To je bilo jedno od mojih najboljih iskustava”, potvrdio je Carl Cox.

Ulaznice

U susret praznicima, EXIT je najavio veliku novogodišnju akciju, gdje se kupovinom ulaznice za EXIT festival po promotivnoj cijeni od 455 kn na poklon mogu dobiti i ulaznice za morske festivale u organizaciji EXIT tima, Sea Star festival, koji će 24-25. svibnja biti održan u Umagu, kao i Sea Dance festival koji će krajem kolovoza biti održan na plaži Buljarica u Budvi. Uvjet za stjecanje ulaznica je registracija u periodu od 1. do 28. veljače na stranici www.exitfest.org, čime se potvrđuje dolazak. Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio te na njegovim prodajnim mjestima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

181 Shares
Muziku podržava