Dunja Knebl i stare hrvatske pjesme u Dublinu

Avatar
3790

Dunja Knebl se upravo vratila iz Irske gdje je sudjelovala u kulturnom dijelu programa ‘Hrvatskih poslovnih dana’ održanih u Dublinu. Osim nastupa u sklopu predstavljanja Hrvatske (turističkih i privrednih mogućnosti) u organizaciji Hrvatskog veleposlanstva u Irskoj, održala je koncert u pub-u Irskog instituta za film (Irish Film Institute), koji se nalazi u kulturnom sredistu Temple Bar u samom centru Dublina.

U tom kultnom okupljalistu ljubitelja kulture gdje se publika sastoji od ljudi svih generacija na svoj specifičan način izvela je niz starih hrvatskih pjesama uz vlastite komentare na engleskom jeziku.

Nakon Dunjinih uputstava refren međimurske pjesme 2Celo leto s dragom šećem” savladali su svi prisutni i pjevali zajedno s našom etno-glazbenicom, o čemu ona kaže: “Eto, o tome pričam ovih desetak godina, od trenutka kada sam počela pjevati stare zaboravljene hrvatske pjesme i zacrtala si da naša etno-glazba mora izaći iz okvira naše domovine: naše tradicionalne pjesme su isto toliko univerzalne i lijepe kao što su, na primjer, irske, pa su stoga odmah bliske ljudima koji vole ono sto se danas vani zove world music. Kada bi barem kod nas bilo toliko žive glazbe po lokalima kao sto je ima u Dublinu. Mogli bi biti druga Irska po glazbi, s time da je naša narodna glazba još raznovrsnija.”

Muziku podržava