Dog Eat Dog samo što nisu stigli

995

Američke hard core/rock/rap legende – Dog Eat Dog u Zagreb dolaze dan prije svog prvog nastupa u Hrvatskoj (20.10.), kako bi uspjeli odraditi brojne promotivne aktivnosti koje ih očekuju. Oduševljeni interesom medija za njihov prvi nastup u Hrvatskoj, odvojili su vrijeme za brojne intervjue i snimanja. Posebno se vesele upoznavanju grada, njegovog noćnog života i druženju s fanovima.

Dave i Sean iz Dog Eat Doga počeli su svirati zajedno prije više od 15 godina. Odmah su postali najbolji prijatelji i, prema vlastitim riječima, partneri za opijanje. U mislima im je uvijek bila jedna stvar – pivo! Najbitnija stvar za DED od kad postoje, bila je dobro se zabaviti. Posvetili su se glazbi, ali su u tome uživali do krajnjih granica.

Početke DED-a obilježio je trenutak kada je Billy Graziadei (Biohazard) dao njihovu demo snimku čovjeku u izdavačkoj kući Roadrunner/Europa. Snimka je poslana u ured u New York. Ljudi iz Roudrunnera došli su na nekoliko koncerata, i nakon toga Dog Eat Dog su potpisali ugovor.

Muziku podržava

Pjesme poput “Good Times“, “Who’s The King” i uspješnica “No Fronts” začinjene su zvukom saxofona. Taj instrument grupi je ostao zaštitni znak do današnjih dana, te ih uvijek činio različitim i prepoznatljivim. Album “All Boro Kings” je prodan u preko 600 000 primjeraka, a video spot za pjesmu “No Fronts” se neprestano vrtio na MTV-ju.

Godine 1995. bili su nominirani na MTV’s European Music Awards, u kategoriji ‘Breakthrough Artist‘ godine, za koju su glasali gledatelji. Iako su bili iznenađeni što su uopće nominirani, znali su da nikada ne mogu pobijediti izvođače poput Alanis Morrisette, koja je prodala preko 5 milijuna ploča. Ali se dogodilo čudo! I odnijeli su nagradu.

Nakon sedam godina i šest albuma, Dog Eat Dog su bili prisiljeni napustiti izdavačku kuću. Ali su nakon toga obišli zemaljsku kuglu razarajući pozornice na kojima su svirali! Trenutno završavaju novi album, traže novu izdavačku kuću, te se izlazak CD očekuje svaki dan. Zato budite spremni jer Dog Eat Dog se vraćaju!

Ulaznice u pretprodaji potražite po cijeni od 80 kuna, dok će cijena na dan koncerta iznositi 100 kuna. Osim u sustavu Eventima (link na www.muzika.hr – Kupovina ulaznica) ulaznice možete kupiti i na sljedećim prodajnim mjestima u Zagrebu: Aquarius CD Shop; Boogaloo club; Dallas CD Shop; Dancing Bear CD Shop; Free Bird CD Shop; Integral; Profil Megastore; Route 66; Spunk.

Muziku podržava