Detalji novog Hendrixovog izdanja “People, Hell and Angels”

Stjepan Vrečko
792

Sony Legacy i Experience Hendrix, Ltd. objavit će 5. ožujka dvanaest neobjavljenih pjesama Jimija Hendrixa koje su skupili pod zajedničkim nazivom “People, Hell and Angels“.

Produkciju albuma potpisuju Janie Hendrix, John McDermott i Eddie Kramer koji je Hendrixa upoznao još 1967. godine i otad nadgleda apsolutno sve njegove albume i reizdanja objavljena pod etiketom kuće Legacy.

Novo izdanje donosi eksperimente Jimija Hendrixa izvan tada matičnog benda The Jimi Hendrix Experience s kojima je krajem šezdesetih počeo osjećati svojevrsno zasićenje. Puhačka sekcija, klavijature, perkusije i druga gitara samo su dio njegovog ‘novog’ zvuka.

Popis pjesama:
1. Earth Blues
(verzija snimljena 1969., različita od verzije objavljene 1971. na albumu “Rainbow Bridge”, uz Hendrixa sviraju Billy Cox i Buddy Miles)
2. Somewhere
(snimljena u ožujku 1968., Buddy Miles za bubnjevima, Stephen Stills na basu)
3. Hear My Train A Comin’
(verzija s prve zajedničke studijske svirke s Buddyem Milesom i Billyem Coxom)
4. Bleeding Heart
(klasik Elmorea Jamesa uvijek je bio Hendrixov favorit; snimljena u svibnju 1969. uz instrukcije Milesu i Coxu da promijene ritam same pjesme)
5. Let Me Love You
(snimljena u ožujku 1969. sa saksofonistom Lonniem Youngbloodom s kojim je Hendrix svirao kao nikada potpisani studijski glazbenik)
6. Izabella
(nakon Woodstocka, Hendrix je okupio novi bend Gypsy Sun & Rainbows s kojima je snimio studijsku verziju pjesme koju je svirao na Woodstocku)
7. Easy Blues
(produžena verzija pjesme s albuma “Nine to the Universe” iz 1981. gdje dionice na gitari izmjenjuju Hendrix i drugi gitarist Larry Lee)
8. Crash Landing
(originalna verzija pjesme iz 1969. koju su 1975. posthumno ‘obradili’ studijski glazbenici)
9. Inside Out
(Mitch Mitchell za bubnjevima, dok je Hendrix odsvirao bas i gitarske dionice stvarajući čuveni ‘ezy rider’ ritam)
10. Hey Gypsy Boy
(začetak pjesme “Hey Baby (New Rising Sun)”, originalna verzija iz ožujka 1969.)
11. Mojo Man
(hibrid R&B-a i rocka snimljen s The Ghetto Fighters s kojima je Hendrix bio prijatelj znatno prije nego što je postao slavan)
12. Villanova Junction Blues
(prije izvedbe na Woodstocku, u svibnju 1969. snimljena je ova studijska verzija)

Muziku podržava