I ove godine brojni domaći izvođači objavili su odlična studijska izdanja, među kojima je puno njih bilo debitantsko. Upravo zbog toga morali smo odlučiti kome ćemo dati titulu debitanta godine, a tu čast sa sobom će ponijeti makarski sastav Rezerve.

Zašto baš Rezerve?

Da našu odluku potkrijepimo i argumentima, svakako vrijedi istaknuti kako su Rezerve s albumom “Ravno u zamku” napravili jedan od najvećih iskoraka i pomaknuli granicu onoga što očekujemo od nadolazećih, mladih nada.

Muziku podržava

Rezerve su rock glazbu ponovno učinili zabavnom i vratili je tamo gdje joj je i mjesto. U njihovim se pjesmama osjeća i punkerski naboj i entuzijazam u punom smislu riječi. U to se možete uvjeriti i s njihovim uratkom “Ravno u zamku” o kojemu smo u recenziji napisali sljedeće: “Sve su to pjesme koje vam na ovaj ili onaj način mogu postati drage i možete ih slušati unedogled, ako se navučete na njih. Vjerujte mi, šarmu kakav imaju Rezerve je vrlo teško odoljeti…“.

U svakom slučaju, Rezerve nisu rezerve, već bend koji zaslužuje vašu pozornost kako sa studijskim snimkama tako i s ultra zabavnim i energičnim nastupima, što se dalo naslutiti i s najavnim EP-jem “Evo Rezerve”. U njihovu kvalitetu ide u prilog i činjenica da je cijela Banja Luka poludjela za njima na Demofestu te iako tamo nisu pobijedili, odnijeli su pobjedu na trećoj sezoni Karlovačko RockOff festivala 2016. godine.

Zbog svega toga zasluženo su dobili i našu pažnju te pokupili simpatije većinskog dijela redakcije!

209 Shares
Muziku podržava