Autobiografija NOFX-a koja osvaja i slučajne čitatelje

1473

The Hepatitis Bathub And Other Stories” autobiografsko je djelo napisano od strane sva četiri člana benda – pjevača i basista Fata Mikea, gitarista Erica Melvina i El Hefea, te bubnjara Erika Sandina – koji su svaki kroz svoje priče ogolili jedan od najutjecajnih, najkontroverznijih i najzanimljivijih bendova u povijesti punka, pa i muzike općenito.

Koliko je uspješna knjiga potvrđuje potražnja – u trenutnku pisanja ovih redaka knjiga je nakon prve serije dotiskavana sedam puta u prvih mjesec dana, a dospijela je i na deveto mjesto New York Times Best Sellers liste i tamo provela dva tjedna.

Bend promovira knjigu i u knjižarama diljem SAD-a, a mnoge od njih nisu mogle prihvatiti sve one željne potpisa – u knjižari Arizoni je, na primjer, na potpisivanje došlo 400 ljudi.

Muziku podržava

Pomalo iznenađuju i ovi zabavni podaci – iz knjižare u Riversideu u Kaliforniji rekli su kako im je to potpisivanje bilo najveće dosad i za 20 prodanih knjiga premašilo je potpisivanje Ozzya Osbourna u istoj trgovini. The Strand knjižara u New Yorku pohvalila se kako su dečki iz benda potpisali više knjiga od poznatog astronauta Buzza Aldrina.

Priča o ovom bendu, ali i životima njenih autora, puna je klasičnog, bendu karakterističnog humora, ali ima i ono nešto od čega se ledi krv u žilama i dižu dlake gdje god ih imate.

Iz četiri perspektive čitat ćete o ovisnosti, (samo)ubojstvu, silovanju, krađi, ali i o ispijanju urina i seks robovanju.

Iza NOFX-a je više od 30 godina karijere i 12 studijskih albuma, a uskoro stiže trinaesti koji bi trebao biti u stilu knjige – iskren do jaja.

Ovo uznemirujuće izravno i potresno, ali istovremeno smiješno i simpatično štivo, prepuno punk anegdota, nikako nije ograničeno samo na fanove benda i žanra. Napisano u interesantnom i dinamičnom stilu knjige “The Dirt” benda Motley Crue, “The Hepatitis Bathtub And Other Stories” osvaja i slučajne čitatelje.

Knjiga zasad ima prosjek impresivnih 4,9 od 5 zvjezdica na Amazonu od skoro 100 čitatelja.

Cijena knjige iznosi 169 kuna.

Muziku podržava