Zanimljivo, ali nedorečeno

  439

  Anne Marie

  U mraku EP

  Datum izdanja: 26.10.2016.

  Izdavač: Take it or Leave it Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Da li znaš
  2. Loše namere feat. Wooden Ambulance
  3. Neko drugi feat. Hand Puppet Euphoria
  4. Beži od mene feat. Peepolly
  5. Naopaka pesma feat. Peepolly

  Kantautorica iz Subotice, Anamarija Tumbas, umjetničkoga imena Anne Marie, sporadično je izbacivala singlove i spotove, da bi prošle godine izdala svoje debitantsko izdanje, EP “U mraku“, za izdavačku kuću Take it or Leave it Records.

  Prije no što se odvažila za samostalan uradak, Anamarija je bila, i još jest, aktivna u tri benda: D Sub Faces, Wooden Ambulance i Sputnik. Također je sudjelovala u projektu Zli jezici.Korak do šire publike donijela joj je obrada “She’s Lost Control”, a ozbiljnija promocija dogodila se “Naopakom pesmom”, koja je bila emitirana u emisiji “Videography” na MTV Adria. Anamarija Tumbas naginje elektro-popu, prije svega. Kao da je htjela učiniti odmak od glazbe bendova u kojima je članica te se okrenuti ka onome što je danas najzanimljivije za širu publiku. Izdanje “U mraku” kolekcija je pristojnih pop pjesama s jakom notom elektronike, od kojih se kao drugačija izdvaja “Loše namere“, duet s Wooden Ambulance. Upravo se ova numera najviše ističe jer je i zvukom i tekstom kvalitetnija od ostalih. Vokal je došao do izražaja, s obzirom da su instrumenti prigušeni, što nije ni čudo jer “Loše namere” karakterizira americana, pa čak i folk. Da su ostale pjesme bile više u ovom stilu i aranžmanu, izdanje bi bilo efektnije.No, Anamarija je htjela pokazati da se može usmjeriti na različite podžanrove, pa tako “Neko drugi” (feat. Hand Puppet Euphoria) zvuči kao spoj Lykke Li i Elsiane, a “Beži od mene” (feat. Peepolly) ima jaku notu funka. “Da li znaš” najeklektičnija je i izrazito ritmična. Ova pjesma otvara album i to nije slučajnost jer, uzimajući u obzir naslov izdanja, riječ je o poigravanju konceptom malo mračnije elektronike koja želi izbjeći etiketu popa, a više se usmjeriti na art izraz.

  EP zatvara “Naopaka pesma“, također duet, s Peepolly. Radi se o numeri koja najsuptilnije koketira s elektronikom te kao da se nalazi između dviju krajnosti albuma – eklektičnosti i suptilnosti.

  “U mraku” je zanimljivo izdanje, ali ipak nedorečeno jer bilo je prostora za još pokoju pjesmu da se izbalansira cijela priča i koncept eksperimentiranja s raznim stilovima, no Anne Marie tek započinje svoj samostalan glazbeni put pa možemo u budućnosti očekivati nešto drugačije i kvalitetnije.

  Muziku podržava
  Stisni