Zamjena za The Killerse!?

  1248

  Neon Trees

  Habits

  Datum izdanja: 21.02.2011.

  Izdavač: Mercury Records / Universal Music

  Žanr: Alternative, Indie Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Sins Of My Youth
  2. Love And Affection
  3. Animal
  4. Your Surrender
  5. 1983
  6. Girls And Boys In School
  7. In The Next Room
  8. Our War
  9. Helpless
  10. Farther Down

  I dok The Killersi miruju na neodređeno vrijeme, glazbena scena pokušava pronaći njihove nasljednike, a nekako se Neon Trees pokazao kao najveći pretendent po tom pogledu.

  Pjesma “Animal” poharala je svjetske top ljestvice, radio i TV-postaje, te postala jedan od najvećih new wave hitova u proteklih godinu dana, te bend lansirala odmah u elitu. Ok, da potvrde taj talent trebat će proći još vremena, ali zasad mnogi pjevaju ”ooo, i want some more, ooo what are you waiting for” (kako li romantičnog teksta…).Bend inače dolazi iz države Utah (da, to je ona država koju mnogi znaju po mormonima i Karlu Maloneu), a izgledaju kao miks Blink 182 i Fall Out Boya, što odmah pokazuje koja im je ciljana grupa. Šteta, jer s nekim pjesmama bi mogli i ozbiljnije ugroziti i ‘ozbiljnije’ bendove, a ne samo one ‘dječje’.Potpuno je jasno da su The Killersi jedini utjecaj koji Neon Trees imaju, pa su tako njihove zvučne kulise vrlo slične spomenutom bendu, sve je prepuno harmoničnih synth melodija, a čak i sama vokalna interpretacija je podosta slična. Reklo bi se da su Neon Trees čista kopija, ali ponekad i ‘plagijati’ znaju napraviti dobar posao. Nažalost, samo ponekad…

  Osim spomenute “Animal”, Neon Trees ima za ponuditi još niz radiofoničnih hitova, posebno zbog tekstova u kojima bi se mogli pronaći mnogi tinejdžeri jer sve pjesme imaju veze s ljubavlju i seksom na onaj ili ovaj način, a kada se tome nadodaju i zarazni refreni, uspjeh je neminovan i svi pjevaju ”ooo, give me some more”…

  Muziku podržava

  Djelomičnu reprizu najavnog singla uspjeli su ponoviti pjesmama “1983” i “In the Next Room” u kojoj se gotovo eksplicitno opisuje seksualna opsesija sa susjedom, dok ostatak tek za nijansu kaska. Ima i tamo mnogih skrivenih favorita koji se vjerojatno otkrivaju neprestanim preslušavanjem albuma ili će to jednostavno otkriti glazbeni urednici forsirajući određene stvari. Tako to obično biva u komercijalnom pop svijetu.

  Kada bih zaboravio učestale refrene koji započinju s ”ooo” i blesave tekstove koje je ponegdje teško shvatiti i pitaš se što je pisac htio reći, Neon Trees bio bi jedan zanimljiv pop bendić koji bi mogao protresti svjetsku scenu, posebno što je već ubo veliki hit. Kako ne mogu zanemariti spomenute mane, a uzevši u obzir zaraznost melodija i njihovu radiofoničnost, zasad im dajem prolaznu ocjenu, pa ćemo vidjeti gdje će završiti.

  Nadam se da će s vremenom odrasti, posebno u spisateljskom dijelu, a tada bi mnogi fanovi The Killersa (već su mogli čuti Neon Trees jer su im bili predgrupa) mogli prijeći k Neon Treesu i potpuno zaboraviti na Flowersa i ekipu (ako se uopće ikad više ponovno spoje zbog niza solo albuma članova benda).

  Muziku podržava