Ugodan album koji je dobro uzbudio englesku javnost

  775

  AlunaGeorge

  Body Music

  Datum izdanja: 29.07.2013.

  Izdavač: Island Records / Universal Music

  Žanr: Elektronika, Pop, R&B

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Outlines
  2. You Know You Like It
  3. Attracting Flies
  4. Your Drums, Your Love
  5. Kaleidoscope Love
  6. Bad Idea
  7. Diver
  8. Lost & Found
  9. Best Be Believing
  10. Superstar
  11. Just a Touch
  12. Body Music
  13. Friends to Lovers
  14. This Is How We Do It (bonus track)

  AlunaGeorge je ime glazbenog dua iz Londona koji se sastoji od pjevačice Alune Francis, te producenta i instrumentalista Georgea Reida.

  Aluna kao frontmenica grupe My Toys Like Me surađivala je s Reidom,
  koji je prije svirao i gitaru u metal bendovima, na remixu pjesme
  “Sweathheart”.Prvo eksponiranje imali su 2012. sa singlom “Your Drums, Your Love“, a prvi top 40 hit bio im je “White Noise”, suradnjom s trenutno najsnažnijim predstavnikom ove glazbe, još jednim duom iz Engleske, Disclosurom. Svoj debitantski album “Body Music” najavili su na BBC radiju, a kako su fanovi electro scene AlunaGeorge imali u vidu kao jednog od favorita predstojeće glazbene sezone, jasno je da su hypu inače izrazito skloni otočki mediji bili u pripravnosti kako bi u najboljem svjetlu i s najviše moguće pompe najavile svoje nove zvijezde.

  Tako u ‘previewu’ onog najboljeg što nas očekuje od RnB ili elektroničke glazbe 2013. godine, AlunaGeorge je bila pri vrhu liste. Album “Body Music” je prošao vrlo zapaženo. Kritike su većinom bile blagonaklone, a i komercijalna strana priče nije bila zanemariva. Jedanaesto mjesto na britanskoj ljestvici najprodavanijih albuma i treće mjesto na top ljestvici plesne glazbe u Americi, možda nisu na prvi pogled spektakularni, ali zajedno s više milijuna klikova na YouTubeu, sve zajedno se čini više nego solidno za ove debitante.

  Muziku podržava

  Produkcija na albumu inspirirana je minimalističkom elegancijom Pharella, a isto tako može se uočiti kako George prati i ostatak produkcije hip-hopa, od kuda vuče svoju inspiraciju. Alunin glas je slatkast i eteričan i vrlo lijepo se nadopunjuje s atmosferičnim, laganim beatovima.

  Većina materijala na ovm albumu već je objavljeno prijašnjih godina, poput ranije spomenute “Your Drums, Your Love”, što ovo izdanje čini više poput kompilacije najboljih radova, nego svježim materijalom. Osim te pjesme najuspjeliji trenutci albuma su “Diver“, te singlovi “You Know You Like It” i “Attracting Files“.

  No, sve na albumu puno je manje uzbudljivo od suradnje s Disclosurom, a premoć singlova naprama ostatku albuma jasno govori kako AlunaGeroge nemaju moći isporučiti konstantan i jednako kvalitetan album, a to je ono što čini razliku.

  “Body Music” je znalački produciran album, ali i na trenutke zamoran i neinspiritivan. Aluna Francis ima ugodan senzualni RnB vokal, no ne toliko uzbudljiv, pa ni karizmatičan poput najboljih u toj igri. “Body Music” je ugodan album, ali ne i više od toga.

  Muziku podržava