Neonske lampe Las Vegasa isijavaju kroz Brandona Flowersa

  1183

  Brandon Flowers

  The Desired Effect

  Datum izdanja: 15.05.2015.

  Izdavač: Island Records / Universal Music

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Dreams Come True
  2. Can’t Deny My Love
  3. I Can Change
  4. Still Want You
  5. Between Me And You
  6. Lonely Town
  7. Digging Up The Heart
  8. Never Get You Right
  9. Untangled Love
  10. The Way It’s Always Been

  Sve je jasnije da The Killers zajedno ne pronalaze zajedničke motive za
  skladanje, pa su solo albumi sve češća pojava, a frontmen Brandon
  Flowers
  je upravo izdao drugi solo uradak.

  Ono što Flowersa razlikuje od matičnog benda jest zvuk koji se maksimalno približio popu, pa su grandiozne bendovske strukture ovdje malo ublažene i poznatije formatu koje radijske stanice još uvijek vole. Naravno, grandioznost u zvuku nije prekrižena, ali ovdje je mnogo toga posloženo na nešto drugačiji način.Lirički gledano, Brandon i dalje balansira u očekivanim vodama, nema tu nekih briljantnih stihova kod kojih ćeš stati i tražiti viši smisao, neki bi rekli da su tinejđerski, ali povremeno ima bespotrebnih nabrajanja za koja je teško shvatiti što je htio reći (primjer “Lonely Town”). Ono što se najviše osjeća u cijeloj priči jest Las Vegas koji nikad neće prestati teći njegovim venama.Upravo Las Vegas i ’80-e obiluju na albumu “The Desired Effect” i to će se mnogima svidjeti na prvu. Jednostavnost Flowersovog pisanja je jasna i on je sposoban ovakve pjesme pisati kao od šale, pa je njegov zvijezdani status neminovan, bilo u solo vodama, bilo u bendovskim, jer se ono što radi sviđa velikoj masi ljudi.Uvodna “Dreams Come True” je najpompoznija stvar s albuma i siguran sam da će prije ili kasnije biti objavljena kao singl. Kroz nju se vidi Brandonov rukopis kroz nekoliko promjena tijekom pjesme u ‘refren veći od života’, a sve je potpomognuto vrlo dobrom dozom trubača i back vokala. Hit je stvoren.

  Can’t Deny My Love” je primjer gdje se Flowers apsolutno okreće ka ’80-ima, od same glazbene podloge, koja je ukrašena mnogim synth dionicama, do pripjeva, koji zvuči kao neki ‘zaostatak’ iz onog vremena, dok je “I Can Change” electro-balada u kojoj se mantra ‘I can’ ponavlja više desetaka puta.

  Muziku podržava

  Kad preslušamo sljedeću pjesmu “Still Want You“, na prvu bi mogli reći da je to još jedan od momenata zbog kojeg ćemo pamtiti “The Desired Effect” jer su se na karipske ritmove lijepo uklopili Brandonovi trikovi (već spomenuti synthovi i back vokali). Međutim, kad krećemo dublje sagledati tekst, vidimo da tu zapravo ima svega, a zaključak je da mu je najviše nedostajalo inspiracije, pa je u pjesmu ubacio sve što mu je palo na pamet.

  Sljedeća “Between Me and You” ponovno obiluje ponavljanjem naslova u nedogled kroz stihove, ali pjesma spada među bolje i uspješnije, a do kraja albuma bih još izdvojio najveseliju “Diggin’ Up the Heart“.

  “The Desired Effect” je ogledni primjerak kako se danas izgledaju ’80-e u maniri mainstream izvođača. Ima tu svega, od zaraznih synth ritmova do velikih rock refrena, uz poneku sladunjavu baladu kojom se kupuju nešto nježnija srdašca. To danas prolazi, a prolazit će sigurno još jedno vrijeme, posebno ako u cijelu jednadžbu dodamo i neonske lampe Las Vegasa koje isijavaju iz Flowersa u svakom njegovom koraku/tonu.

  Njegov talent je neminovan, sposoban je napraviti pjesme kojima će se mnogi diviti, ali kao cjelokupni album, “The Desired Effect” ima uspona i padova, stoga prosječne pjesme umanjuju dojam onih ‘ubojitih’ koje ćeš zavoljeti na prvu i teško se nakon toga odljepiti od njih.

  ‘Ubojiti cvetek’ je ponovno uspio, iako će mnogi ipak zahtjevati novi album matičnog mu benda.

  Muziku podržava