Impresivno dosadni disco-pop

  892

  John Newman

  Revolve

  Datum izdanja: 16.10.2015.

  Izdavač: Island Records / Universal Music

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Revolve
  2. All My Heart
  3. Something Special
  4. Lights Down
  5. Come and Get It
  6. Never Give It Up
  7. Tiring Game
  8. Give You My Love
  9. I’m Not Your Man
  10. Killing Me
  11. We All Get Lonely

  Mladac ljepljivog glasa kao da je progutao tri i pol kile Bronhi bombona se na svom drugom albumu okrenuo disco ritmovima i kako stvari stoje, album “Revolve” će biti upamćen kao klasičan primjer teškog drugog albuma.

  Naravno, ako bude uopće upamćen jer za ovako bezličnu muziku i treba jako napregnuti mozak da tako nešto umemorira i drži van zaborava.John Newman je nakon albuma “Tribute” imao sve karte u svojim rukama. “Tribute” nije bio ni savršen ni revolucionaran album, no bio je suvisao, i što je još značajnije, sugestivan. Na albumu “Revolve” može se naći brdo plesnih ritmova i uhu ugodnih melodijskih sklopova, no oni su dovoljno dobri da ne vozite auto u tišini, ili da ne perete suđe u tišini.

  To je politički korektna, kompromiserska muzika koja teško može iznenaditi i lako iznervirati one koji od muzike traže malo više nego što je popunjavanje neugodne zvučne deprivacije. Iza ove muzike ne stoji nikakva poruka ili emocija nego puka studijsko-pjevačko-aranžerska tehnika koja se gnuša iskakanja iz ravnog mainstream disco-popa koji cilja šire od ciljane publike. Koliko god nesavršeni bili, “Love Me Again” ili “All I Want Is You” su evergreeni u odnosu na doskočice i poskočice s “Revolvea”.

  Ipak, ako se odlučite poslušati “Revolve”, počnite s drugom polovicom albuma koja ipak po kvaliteti odskače od prve i na kojoj su se, valjda greškom, smjestile njuorlinškim funkom nadahnuta “Give You My Love“, grande balada s malo afektiranog pjevanja “I’m Not Your Man” (kao koautor ove stvari se potpisuje Toby Gad koji je koautor “All of Me” Johna Legenda) i pretjerano ubrzana, gospelom inspirirana “We All Get Lonely” koje ipak ukazuju da s Newmanom nije sve gotovo i da bi momak mogao imati interesantnu karijeru ako malo promijeni suradnike i/ili drugačije promiješa karte.

  Muziku podržava