Tek prosječan album Eminemovog pulena

  921

  Obie Trice

  Second Round's On Me

  Datum izdanja: 24.06.2006.

  Izdavač: Shady / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Intro
  2. Wake Up
  3. Violent
  4. Wanna Know
  5. Lay Down
  6. Snitch feat. Akon
  7. Cry Now
  8. Ballad Of Obie Trice
  9. Jamaican Girl feat. Brick and Lace
  10. Kill Me A Mutha
  11. Out Of State
  12. All Of My Life feat. Nate Dogg
  13. Ghetto feat. Trey Songz
  14. 14. There They Go feat. Big Herc, Eminem and Trick Trick
  15. Mama feat. Trey Songz
  16. 24’s
  17. Everywhere I Go feat. 50 Cent
  18. Obie Story

  Obie Trice počeo se profesionalno baviti glazbom 2001. godine kada ga Eminem predstavlja na albumu svoje grupe D12. Kasnije sudjeluje na albumima “The Eminem Show” i “8th Mile” a 2003. objavljuje i prvi samostalni album “Cheers” koji odmah doseže platinastu tiražu. Ipak, ostalo je veliko pitanje može li se Obie nekako osloboditi jakog utjecaja svojeg mecene koji je izrazitro primjetan na prvijencu i drugim albumom napraviti odmak te pronaći svoj stil.

  Second Round’s On Me” čak samim imenom upućuje na to, no rezultat nije potpuno zadovoljavajući.

  Prvenstveno je problem što Obie nije tekstopisac kojeg ćete dugo pamtiti, a i opseg tema osim što je već tradicionalno limitiran većinom je neinspirirano obrađen. Upravo taj problem primjetan je u pjesmama poput “Lay Down“, “Kill Me A Mutha“, “There They Go“, redom klasičnih gangsta pjesama za današnje standarde klasične kvalitete – loše.

  24s” je još jedna neinventivna pjesma, primjer samohvale koja stihovima poput: “Got a gang of bitches, getting them riches, sitting on 24’s” zapravo uopće ne služi na hvalu izvođaču. “Lay Down” više je nego očit pokušaj približavanja Eminemovoj publici, i to također prilično neuspio.

  Muziku podržava

  No, s druge strane album ima i dobrih točaka. “All Of My Life” sjajna je dancefloor stvar, koja prvenstveno beatom odskače od ostatka materijala. “Mama” je odlična osobna priča o odrastanju te definitivno jedan od vrhunaca albuma. “Snitch” s laganim ragge štihom te “Cry Now” također spadaju među bolje pjesme na novom materijalu.

  Teško se uopće odrediti prema ovakvim izdanjima, s jedne strane je produkcija (koju potpisuju 9th Wonder, JR Rotem, Eminem, Fredwreck, Emile i Akon) koja je solidna, na trenutke i odlična, dok stihovi većinu vremena kvalitetom nisu na jednakoj razini. Nekoliko potencijalnih hitova i tek poneka zaista dobra pjesma premalo su kako bi cijeli album funkcionirao kao cjelina.

  Obie možda i ima sposobnosti ugurati se među cjenjenije hip-hop izvođače, ali ovim albumom tu tvrdnju ne potvrđuje, pa “Second Round’s On Me” zaslužuje tek prolaznu ocjenu.

  Muziku podržava