Potpuno bespotrebno objavljen materijal

  1344

  Public Enemy

  Bring That Beat Back

  Datum izdanja: 28.08.2006.

  Izdavač: Koch Rec. / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Bring That Beat – (Back To The Breakbeats mix)
  2. Gotta Give The Peeps What They Need – (Impossebull Soulpower Posse mix)
  3. Watch The Door – (Warhammer On Watch mix)
  4. Superman’s Black In The Building – (Mauly T remix)
  5. MKLVFKWR – (DJ Johnny Juice On The Loose remix)
  6. Public Enemy No. 1 – (Deelo 2G1 remix)
  7. Do You Wanna Go Our Way??? – (23 Skidoo UK remix)
  8. World Tour Sessions – (Rae & Christian remix)
  9. Put It Up – (Molotov Cocktail Assault mix)
  10. Supermixx Is Back

  Public Enemy, njujorški hip-hop dinosauri i danas su aktivni na sceni, s razlikom što danas ipak niti komercijalno niti kvalitetom ne spadaju u vrh žanra. Što ne znači da se ne pokušavaju vratiti na mjesto koje su izgubili prije više od deset godina. A ovo se izdanje može shvatiti kao (jako) loš pokušaj.

  Pjesme na albumu većinom su skinute s materijala koji su P.E. izdali nakon razlaza s diskografskom kućom Def Jam (“There’s A Poison Goin On” (1999.), “Revorvelution” (2002.) i “New Whirl Odor” (2005.)), na kojima više ne zvuče ni približno dobro kao u najboljim danima. Pa čak i pjesme koje u originalnim verzijama zvučale solidno, remiksiranjem su izgubile mnogo više nego što su dobile.

  Doduše, “Public Enemy #1” i “MKLVFKWR” zvuče zanimljivo, ali nažalost samo to, dok se s oficijalnim verzijama s albuma ne mogu niti uspoređivati. S druge strane, producentski zahvati na “Watch The Door” i “Do You Wanna Go Our Way???” su zbilja očajni, a pokušaj podilaženja masama i više je nego očit.

  Public Enemy danas mogu funkcionirati još samo kao podsjetnik na bolju prošlost, pa i noviji autorski uratci ipak se previše naslanjaju na borbu ‘protiv sistema’ koja nije aktualna još od pada popularnosti Crnih pantera krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća (za posljednji album “Rebirth Of A Nation” angažirani su MC Ren, još jedan relikt iz prošlosti Paris, te nostalgični duo Dead Prez).

  Ne kažem da još uvijek nisam fan, s veseljem ću čekati svaki njihov novi studijski uradak, ali ovakva izdanja mogu ih samo srozati u mojim očima. Pa iz nekih svojih čisto subjektivnih razloga ovaj album najradije ostavio neocijenjenog.

  Muziku podržava