Paul The Walrus: Šarmantno i prpošno

  376

  Paul The Walrus

  Dolphin and Whale Watching Part One

  Datum izdanja: 25.03.2018.

  Izdavač: Samoizdat

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Not So Sweet
  2. 1940
  3. Jack The Ripper
  4. Miss Milton

  Gotovo svakodnevno možemo naletjeti na neki hrvatski bend za kojeg do sada nismo čuli. Brojni internet portali, Facebook, YouTube i drugi izbacuju sve moguće pjesme u eter, pa su tako došli i Paul The Walrus s fora spotom “Not So Sweet”. Ta pjesma je s još tri sumirana na prvom EP-u “Dolphin and Whale Watching Part One“.

  Preslušavajući EP, odmah me povuklo prema razmišljanju kako mi je žao što su se Hari & Fat Sons raspali radi raznoraznih životnih (ne)prilika. Zvuk je u neku ruku sličan, jedan šarmantan indie pop zvuk s jakim retro štihom, samo bih istaknuo da su Paul The Walrus još popičniji od sisačke ekipe.

  Muziku podržava

  Generalno, Paul The Walrus mi djeluje kao neka beba ranih The Beatlesa i Buddyja Hollyja koja se zabavlja na jadranskim plažama zavodeći mlade turistkinje. To sve nije nimalo loše jer na zaraznost njihovih melodija bi mogao pasti bilo tko.

  Već spomenuta “Not So Sweet” otvara EP i ona je najveselija pjesmica za teen generaciju. Melodija će vam sigurno ući u uho, pa nemojte se začuditi ako refleksno počnete zviždati pjesmicu. Do nje je “1940” za koju ne treba dvojiti da su rani The Beatlesi glavna inspiracija, “Jack The Ripper” zvuči kao garažni pop rock komad koji je netragom nestao i pronašao se u rukama dečkiju iz The Corala, dok je “Miss Milton” moderni Buddy Holly s ljetnih terasa (čitaj – nešto što bi Weezer mogao svirati).

  Uvijek mi je lijepo otkriti neki novi bend u čijoj glazbi uživam. Paul The Walrus su baš zabavan bend s nizom pjesmica kojima je jako teško odoljeti. Već s prvim slušanjem dio njih upadne u uho i ovako u formi EP-a, nakon brzog stiska na ‘repeat’ opet se zavrtiti u vrtuljak zabavnih pjesmica.

  Ovo je super, hoćemo još, pa čekamo daljnje poteze iz Paul The Walrus radionice…

  Muziku podržava