Paul The Walrus: Predivne pjesme na (opet) prekratkom EP-u

  339

  Paul The Walrus

  Dolphin And Whale Watching (Part Two)

  Datum izdanja: 25.02.2019.

  Izdavač: Samoizdat

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. I’m Not There
  2. Balerie
  3. I Know I Won’t
  4. P

  Jeste li imali kad osjećaj da bi nekog najrađe išamarali jer vas zadirkuje i daje vam nešto što vi volite u malim dozama, kap po kap, a vi biste odmah htjeli sve? Tako nešto mi se iznova dogodilo s Paul The Walrusom

  Baš kao i kod prvog dijela EP-a “Dolphin And Whale Watching”, taman se uživiš i počneš uživati na maksimumu i album završi. Novi album je ponovno EP i dolazimo do iste stvari. Sve lijepo i poletno, pravi ljetni prpošan album od četiri stvari koje sve zajedno ne traju niti deset minuta. OK, tipka ponavljanje pomaže, ali samo na kratko.

  Muziku podržava

  Lijepo je vidjeti da jedan bend mlađe generacije već u startu ima vrlo profinjeni indie pop zvuk koji je složen od utjecaja iz raznih epoha, a opet djeluje vrlo koherentno i moćno. Da rezimiram u par riječi, ovdje ima svega od The Beatlesa preko američkog indie rocka do The Fratellisa. Pjesme su zarazne i lako pamtljive zbog čega se nadam da nećemo dobiti i treći dio EP-a, već da će se okuražiti i složiti pravi album. S ova dva albuma izgleda da imaju znanja napraviti pravu stvar.

  “I’m Not There” nalikuje na radove The Corala, samo što je Paul The Walrus to okrenuo u nešto popičnijem soundu, “Balerie” vuče korijene na epohu The Beatlesa i srodnih bendova s Otoka iz te ere, “I Know I Won’t” podsjeća nas na najbolje dane škotskih šarmera The Fratellisa, dok završni instrumental “P” je pomalo šlagerskog tipa s modernim pristupom.

  “Dolphin And Whale Watching Part Two” je podjednako dobar kao i prethodnik. Zaraznih indie pop bendova nemamo previše, posebno ne ovakvih koji lakoćom udaraju zarazne melodije po britanskoj ostavštini bez pola muke.

  Paul, sakupi cijelo životinjsko carstvo, i morževe i kitove i dupine (i još ponekog ako je to potrebno) jer ovakve kratke skice samo razdraže slušatelja. Ponavljam, odlične su, ali ovo je prekratko…

  Muziku podržava