Morrissey: Okrnjena kompilacija (najboljeg) dijela solo karijere

  541

  Morrissey

  This is Morrissey

  Datum izdanja: 06.07.2018.

  Izdavač: Rhino Entertainment

  Žanr: Indie Rock, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The Last of the Famous International Playboys (2010 Remastered Version)
  2. Ouija Board, Ouija Board (2010 Remastered Version)
  3. Speedway (2014 Remastered Version)
  4. Have-A-Go Merchant
  5. Satellite Of Love (Live)
  6. Suedehead (Mael Mix)
  7. Lucky Lisp (2010 Remastered Version)
  8. Whatever Happens I Love You
  9. You’re The One For Me Fatty (Live)
  10. Jack The Ripper
  11. The Harsh Truth of the Camera Eye (2013 Remastered Version)
  12. Everyday Is Like Sunday (2010 Remastered Version)

  Objavljivanje kompilacija često zna biti bez reda i pameti, a nekako mi se čini da je ova, “This is Morrissey” upravo takva, iako najbolje opisuje rad dotičnog.

  O Morrisseyju vjerojatno svatko ima svoje mišljenje jer je tip koji se miješa u sve, pa zna ispasti malo naporan. Ipak, tijekom karijere, napravio je hrpetinu odličnih stvari, pa ne čudi da je relativno brzo postao kultna ličnost kojoj je više manje sve dozvoljeno. S godinama nije izgubio svoju buntovnost, ali na žalost, mnogo toga jest, što fino i pokazuje ova kompilacija.

  Muziku podržava

  “This is Morrissey” bazirana je na početku njegove solo karijere čime odmah ispada kao tek bezvezna kompilacija jer pokriva tek dijelić njegove bogate karijere. S druge strane, upravo taj početak, nakon raspada The Smithsa, jest i bio njegov najkreativniji dio gdje je zakucao neke od svojih najprepoznatljivijih pjesama, ali i albuma.

  Kako je vrijeme odmicalo, tako je njegova kreativna nota jenjavala, pa u posljednje desetljeće-dva, sve se svodi na povremene bljeskove kroz hit singlove, dok albumi više nemaju tu snagu kao oni s počeka karijere (tu možemo uključiti i albume The Smithsa). U kakvoj je formi danas, jasno pokazuje jednostavno grozan album “Low in High School” koji je nemoguće poslušati u cijelosti.

  I gdje se onda može pozicionirati ova kompilacija? 12 pjesama i 43 minute zajedno čine jednu vrlo nepotrebnu cjelinu kojoj ne vidim smisao, osim skupljanja poneke funte od strane diskografa.

  Da se razumijemo, pjesme poput “The Last of the Famous International Playboys” ili “Everyday Is Like Sunday” jesu sva suština Morrisseyja, ali isto tako su i kasniji singlovi poput “Irish Blood, English Heart” i “You Have Killed Me”, pa prepotentno nazvati kompilaciju ovim imenom jest apsurd svih apsurda. Ali to je moderna diskografija i tu se nema što više pretjerano nadodati.

  Generalno, ako želite okrnjenu kompilaciju (najboljeg) dijela Morrisseyjeve solo karijere uz poneki bezvezni live snimak ili remix, ovo je idealno izdanje za vas. Ostali, radije uzmite neku drugu kompilaciju, Morrissey ih ima barem desetak službenih.

  Muziku podržava